Startao Croatia Rally, a Neuville pokazao da mu leže asfaltne podloge

Prvim brzinskim ispitom Rude – Plešivica, u dužini od 6,94 kilometara, u petak ujutro je startao Croatia Rally, treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju.

Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai), kojem najbolje leže asfaltne podloge, prvi je prošao početni brzinski ispit za 4:24.2 minute. Nakon njega je na cilj je stigao pobjednik finskog Arctic Rallyju Estonac Ott Tänak  (Hyundai) sa zaostatkom od +2.1 sekunde, pa Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa 2.8 sekundi zaostatka, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 6.5 sekundi slabijim vremenom trenutno je peti nakon nepotpune prve etape.

U prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su četiri brzinska ispita te još četiri u poslijedpodnevnom programu.

Na Croatia Rallyju sudjeljuje šest hrvatskih posada – Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić, koji su prijavljeni za Rally4 vozila s prednjim pogonom. Trebao je nastupiti i jedan od najboljih hrvatskih vozača Niko Pulić, koji je bio prijavljen je za elitnu, WRC kategoriju, ali je zbog koronavirusa morao odustati.

Komentiraj