Startala regionalna liga Alpe Adria Cup pobjedom Gorice i porazom Šibenika

Startala je regionalna košarkaška liga Alpe Adria Cup u kojoj nastupaju tri hrvatske momčadi, Gorica, Šibenka i Škrljevo.

U dvobojima 1. kola Gorica je pobijedila aktualnog slovačkog prvaka Spisski Rytieri 93-69, dok je Šibenka na domaćem parketu izgubila od slovačkog doprvaka Patrioti Levice 64-79.

Gorica je imala loš ulaz u dvoboj (18-20 nakon prve četvrtine), ali već do poluvremena je hrvatski sastav sve okrenuo i poveo 45-31. Sve nakon toga je prošlo u kontroli igrača Gorice koji su na kraju jednostavno slavili protiv Slovaka kao domaćini s +24.

Kod Gorice je Mate Kalajžić ubacio 16 poena te je imao osam asistencija i pet skokova. Svakako treba istaknuti i čak 13 asistencija Borne Kapuste.

Šibenka je od starta bila u minusu protiv Slovaka. Nakon deset minuta bilo je 12-23, na poluvremenu je Šibenka bila u minusu 19 poena, a nakon treće četvrtine čak 24 koša.

U hrvatskoj momčadi najviše su ubacili Bašić i Paić (po 13 poena), s tim da je ovaj potonji tome dodao i osam skokova.

Šibenka se nalazi u skupini A gdje su, osim Patrioti Levice, još austrijski Flyers Wels i češke Pardubice. Gorica je u skupini C gdje su još, osim Spisski Rytieri, smješteni austrijski Klosterneuburg i poljska Dabrowa Gornicza.

Alpe Adria Cup, 1. kolo:

Skupina A: Šibenka – Patrioti Levice 64-79

Skupina C: Gorica – Spisski Rytieri 93-69

Komentiraj