Starija žena iz Doma u Čakovcu preminula dan nakon cijepljenjam Beroš kaže da njena smrt nema veze s cijepljenjem

Ministar zdravstva Vili Beroš u utorak je, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, izvijestio kako je u u domu za starije u Čakovcu umrla 82-godišnjakinja dan nakon što je cijepljena.

Beroš je kazao da je žena cijepljea 27. prosinca. “Sljedeći je dan preminula pod slikom kardijalnog zatajenja. Dobili smo nalaz obdukcije. Nakon cijepljenja bila je urednog stanja, sljedećeg dana je isto ujutro sve bilo u redu, oko 17 sati je došlo do pogoršanja stanja, pozvana je Hitna, ali ona je sat kasnije umrla”, rekao je Beroš.

Dodao je da je uzet bris na covid-19 koji je bio negativan, a obdukcija je pokazala da je bolesnica preminula od zatajenja srca, uzrokovanog teškim promjenama srčanih žila. “Bolovala je od astme, imala je poremećaje gutanja, imala je sondu, nije mogla samostalno hodati”, rekao je Beroš.

Poručio je da njena smrt nema veze s cijepljenjem. Najavbio je da će događaj, sukladno zakonu, biti prijavljen HALMED-u i dalje će evaluirati, ali povjerenstvo je, ističe, utvrdilo da smrt nema veze s cijepljenjem.

Komentiraj