Pixabay

Obitelj pripremila pokop, pa saznala da je baka živa

95-godišnja Marija Matthias iz Semeljaca kod Đakova u petak je proglašena mrtvom. Ožalošćena rodbina je nakon primitka obavijesti o smrti započela pripreme za pokop, piše u subotu Glas Slavonije.

Tradicionalno, dogovoreni su svećenik i termin pokopa, koji je trebao biti održan danas u 15 sati, karmine u mjesnom odboru, te grobno mjesto. Dok se pokop pripremao, starica je ležala u bolničkoj postelji osječkog KBC-a – živa.

“Baka je bila smještena u jednom privatnom domu za starije. U četvrtak joj je bilo loše pa je odvezena u osječki KBC, gdje je bila na opservaciji, s njom je bio i Josip. U bolnici mu je rečeno neka ide kući, a da će baka biti smještena na nekom od odjela. Na kraju su je smjestili na gastroodjel. Istoga tog dana poslijepodne oko 16 sati zvali su nas iz doma da je baka preminula”, ispričala je supruga unuka Josipa Šogorića, Mihaela.

Dodala je i kako je riječ o najstarijoj ženi u Semeljcima, rođenoj 1923. godine. Obavijest o smrti bake Marije obitelj je polijepila u svom selu, ali i susjednima, pa je jučer žurno skidala osmrtnice. “Možete misliti kako je bilo mom suprugu kada su mu u bolnici rekli da je baka živa. Nije mogao vjerovati pa su mu otvorili vrata sobe, gdje je baka ležala na krevetu”, ispričala je Mihaela.

Iz Ravnateljstva osječke bolnice priopćeno je kako kod njih nije došlo do pogreške. “Pacijentica M. M. (1923.) zaprimljena je u Klinički bolnički centar Osijek na Objedinjeni hitni bolnički prijam 25. siječnja 2018. u 9.17 sati u pratnji vlasnika Doma za stare i nemoćne Kanisek. Pacijentici je pružena potrebna liječnička pomoć te je nakon toga hospitalizirana na Klinici za unutarnje bolesti. Ravnateljstvo KBC-a Osijek nema saznanja da je bilo tko od naših djelatnika izvijestio Dom za stare i nemoćne Kanisek da je njihova štićenica preminula. Uvidom u evidenciju ispisa odlaznih poziva za dan 25. siječnja 2018. iz KBC-a Osijek, vidljivo je kako nije upućen poziv prema broju vlasnika Doma za stare i nemoćne Kanisek. Samim time ne možemo utvrditi istinitost navoda obitelji. Kao kontakt-osoba u našem sustavu naveden je unuk pacijentice te, prema protokolu KBC-a Osijek u slučaju smrti, nadležni liječnik obavještava isključivo osobu koja je navedena kao kontakt-osoba. Iskreno nam je žao zbog nastale situacije te se nadamo da će se utvrditi okolnosti koje su dovele do ovog slučaja”, priopćeno je iz KBC-a Osijek.

Vlasnik Doma za starije i nemoćne u kojem je bila smještena starica tvrdi kako je primio poziv o smrti. “Ako KBC Osijek tvrdi da nije uputio poziv, iako je osoba koja je nazvala rekla da zove iz Kliničkog bolničkog centra Osijek, ne znam što reći. Ako tvrde da nije upućen ni jedan poziv prema mom telefonskom broju, jedino što mogu reći je da je to nečija neslana šala, ne znam kako bih to uopće formulirao. Ne mogu vjerovati da bi bilo koja osoba mogla prenijeti takvu informaciju, pogotovo što je žena, hvala dragom Bogu, još uvijek živa”, rekao je Ivan Kanisek za Glas Slavonije.

Komentiraj