Starica preživjela eksploziju u Zagrebu, ali kuća je uništena. Susjeda: “Mislila sam da je potres”

Stanovnike zagrebačkog naselja Kozari bok u subotu oko podneva je iznenadila snažna eksplozija u kući 84-godišnje starice koja je zbog ozljeda odvezena u bolnicu. Srećom, ozljede nisu opasne po živote, no gospođa će se teško moći vratiti u svoj dom jer je teško oštećen.

Kao da je napravljena od kartona – tako se na mjestima urušila i nakrivila kuća nakon eksplozije do koje je, kako sve za sada ukazuje došlo zbog eksplozije plinske boce, donosi RTL.

“Kuhala sam ručak i odjednom se čulo nešto kao bomba. Ja sam mislila da je potres. Izletjela sam, ali vidim kuća se ne ljulja. Pogledala sam preko i onda sam vidjela što je”, kazala je susjeda.

Kućno liječenje

U intervenciji na Kozari Putevima sudjelovalo je 15 vatrogasaca s četiri vozila. U kući je u trenutku nesreće bila i 84-godišnja vlasnica koja je prevezena u bolnicu, gdje se ustanovilo da je prošla s manjim ozljedama.

“Ima neke površne opekotine prvog i drugog stupnja na rukama, nešto malo sitno na licu i nešto kože što je izgorjelo, ali sve u svemu u dobrom općem stanju pa je nismo zadržali nego smo je poslali na kućno liječenje. Doći će sutra na kontrolni pregled pa ćemo onda u slučaju nekog pogoršanja dalje intervenirati što treba”, rekao je liječnik Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre Milosrdnice Tomislav Vlahović.

Kuća za rušenje

Starica koja nakon nedavne smrti supruga ostala sama sada se nažalost nema gdje vratiti.

“Ma, kući nema spasa, to je za rušenje. Nadam se da će ljudi biti humani, da će netko moći pomoći toj starici da ne ide u dom. Trebala bi se napraviti neka gesta da se nju zbrine”, kaže susjed Hasan.

Naime, kuća u kojoj je do sada živjela svakog bi se trenutka i sama od sebe mogla sravniti sa zemljom, donosi RTL.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama: Eksplozija u Zagrebu, ozlijeđena vlasnica kuće koja je uništena

Komentiraj