Predsjednik HSP-a Karlo Starčević novi je gradonačelnik Gospića, dosada utvrde HDZ-a. U nedjelju je u drugom krugu lokalnih izbora slavio ispred HDZ-ovog kandidata Petra Krmpotića. Starčević je osvojio 3687 glasova, svega 123 više od protukandidata.

Na izbore za gradonačelnika Gospića izašlo je čak 66.68 posto birača, daleko više od prosjeka izlaznosti na drugom krugu lokalnih izbora. “Hvala Bogu i Gospićanima i svim mojim biračima. Gospić je slobodan grad”, izjavio je Starčević za Dnevnik.hr.

“Večeras je zajedništvo u gradu, kompletan grad se slio kod mene. Od danas nema više podjela”, dodao je Starčević koji je organizirao veliku proslavu u centru Gospića. Dodao je kako je kampanja bila prljava. “Bilo je svašta, ne ponovila se ovakva kampanja. Bila je prljava iznad svega, ali više nisam mogao izgubiti. Što je prljavije bilo, imali smo veću podršku”, kaže Starčević.

Na pobjedi mu ličko-senjski župan, HDZ-ov Darko Milinović još nije čestitao, ali jest protukandidat. Starčević je u veljači izabran za predsjednika HSP-a. Dotad je bio uglavnom poznat kao vlasnik pivovare Ličanka iz Donjeg Pazarišta.

Komentiraj