Glavna tajnica Ministarstva graditeljstva Nikolina Nežić srušila je vanjski zid stare kamene kuće Šimice Peranić (81) u Staroj Novalji na otoku Pagu.

Nećak starice Krešimir Peranić ostao je šokiran kada je čuo što se dogodilo te je od susjeda zatražio da mu mobitelom pošalju fotografije. Kontaktirao je, kaže, i vlasnicu parcele. Ona mu je potvrdila da je investitor radova, dodavši da ništa ne rade na kući, javlja Novi list.

Kada je Peranić poslao fotografije Nežić, ona mu je odgovorila kako ‘samo skida zid koji je opasan i koji joj smeta’ te kako će izgraditi novi. Peranić je zatražio da prekine s radovima i pouvao policiju, ali rušenje je nastavljeno. Kako živi u Rijeci, i nije odmah mogao otputovati u Staru Novalju, Peranić se ponovno obratio policiji.

Dan kasnije kontaktirao je i izvođača radova. Ispričao je i da mu je istoga dana stigla SMS poruka od Nežić, u kojoj je pisalO: “Poštovani gospodine Peranić, ako ste voljni prodati svoju parcelu do mene, možemo se naći i dogovoriti”. Peranić kaže da nije mogao vjerovati. “Sada naša kuća odjednom više nije kuća, nego parcela. Znači uništiš nekome kuću, a onda mu ponudiš otkup parcele”, ispričao je.

Ovog je ponedjeljka, zajedno s tetom, otputovao u Staru Novalju. “Ostali smo šokirani. Cijelog zida kuće više nije bilo, a sva imovina ostala je izložena na milost i nemilost kiši i vjetru”, kazao je Peranić koji je na policiji podnio prijavu protiv Nikoline Nežić, te pozvao građevinsku inspekciju.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Novi list dobio je odgovor da je Peranićeva prijava bila nepotpuna jer, kako kažu, u telefonskoj prijavi nije bila navedena adresa ili neki drugi podatak pomoću kojeg bi se mogla locirati navedena gradnja. Dodali su i da će inspekcija, kada zaprime prijavu, postupiti kao i u svakom drugom slučaju. Nakon toga stigao je i odgovor da je u međuvremenu prijava zaprimljena u područnoj jedinici građevinske inspekcije te da će inspekcija poduzeti korake u sklopu zakonskih ovlasti.

Novi list kontaktirao je i Nikolinu Nežić. U poruci koju im je proslijedila navodi kako “rješava imovinskopravne odnose, a investitor na spornoj parceli je Iva Schwob”, tvrdeći i kako srušeni zid kuće nije u vlasništvu Šimice Peranić, kao i da je kuća zapuštena i da u njoj nitko ne živi već desetljećima. Uvidom u katastar vidljivo je da je Nikolina Nežić suvlasnica polovice udjela u vlasništvu parcele uz kuću Šimice Peranić, s koje je zid srušen, zajedno s Ivom Nežić -Schwob koja je, kako doznaje Novi list njena sestra, a prijavljene su da žive na istoj adresi u Zagrebu.

Komentiraj