Stanovnici Lime dobili nove biciklističke staze i šetnicu uz ocean

Screenshot YouTube

Stanovnici Lime su zadovoljni novim biciklističkim stazama u gradu, a posebno je popularna ruta, koja spaja četvrti San Isidro i Miraflores.

Gradske službe su uredile biciklističku stazu i šetnicu, koja dijelom prolazi i uz morsku obalu. Vidljivo označeni put, prometni znakovi, zidovi od bambusa i vertikalni vrtovi su potaknuli još veći broj građana na korištenje bicikla, kao prijevoznog sredstva ili za rekreaciju.

U ovaj dio grada mnogi dolaze vikendom, jer bicikliranje smatraju zdravom aktivnošću i zabavom za cijelu obitelj. Privlači ih aktivni odmor na svježem zraku i pogled prema oceanu. Na dijelovima staze se nalaze proširenja i mali šatori u kojima se može nakratko stati ili izaći prema željenoj lokaciji. Zanimljivo je da inspektor-maskota na ulazu šetnice poziva građane da smanje  brzinu i uživaju u sporijoj, ugodnoj vožnji uz obalu.

Glavni i najveći grad Perua je još jedan primjer pozitivne globalne promjene, koju je donijela pandemija koronavirusa. Nova regulacija prometa u brojnim svjetskim gradovima, više biciklističkih staza, pješačkih zona i šetnica s odobravanjem su prihvaćeni od stanovnika urbanih područja.

Komentiraj