Zoran Stanković, član Uprave Atlantic grupe, koji predstavlja Koordinaciju proizvođača i dobavljača Agrokora, gostovao je u nedjelju u emisiji N1 televizije ‘Točka na tjedan’, gdje je komentirao zahtjeve dobavljača i proizvođača prema Agrokoru.

U ponedjeljak će dobavljači održati radni sastanak s premijerom Andrejo Plenkovićem, a Stanković kaže kako očekuje da će im biti predstavljen izvanredni povjerenik, od kojeg će dobiti prve informacije i osvrt na zahtjeve koje su predstavili bankama i Vladi.

“Vjerujemo da su se uspjeli u hodu čuti s konzultantima iz Alvarez i Marsala i potencijalno ćemo dobiti puno jasniju sliku gdje smo po pitanju naših zahtjeva”, kaže Stanković. Kaže kako je Vladin povjerenik trebao biti izabran već u petak, a ako se to dogodi iza ponedjeljka – ‘postaje stvarno prekasno’.

Objasnio je i koji su njihovi zahtjevi. “Tri su osnovna – da se prihvati naš predloženi otplatni plan starih potraživanja, da se riješi pitanje regresnog duga, po kojima banke i faktoring kuće od dobavljača potražuju dugove Agrokora i da se osigura dostatna likvidnost kako bi se pravoremeno ispunjavale obveze prema isporukama robe”, rekao je.

Naglasio je da su spremni već sutra nastaviti isporuke ako je Vladin povjerenik spreman udovoljiti njihovim zahtjevima. “Dobavljači imaju spremne kamione i mogu nastaviti isporuke. U Konzumu ima robe, imaju robe za puniti police nekoliko dana, a mi smo spremni isti moment, kad dobijemo potvrdu da su naši zahtjevi ispunjeni, krenuti s isporukom”, rekao je.

Upitan štiti li ‘lex Agrokor’ dobavljače, Stanković odgovara: “Ne štiti nas dovoljno, jer nije jasno definirano adresiranje naša prva dva zahtjeva, istovremeno daje za pravo povjereniku da odluči da ta pitanja stavi kao priroritetna i ako se odluči da to napravi tako, ako uspijemo dobiti dovoljnu zastupljenost u vjerovničkom vijeću, možemo biti zadovoljni”.

Komentiraj