Nakon dvije odgode, nastavljena sjednica Gradske skupštine

Patrik Macek/PIXSELL

Danas se nastavlja 17. sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će zastupnici raspravljati i odlučivati o preostale 23 točke dnevnog reda.

Na dnevnom redu su, među ostalim, poslovno izvješće Uprave Zagrebačkog holdinga od siječnja do lipnja 2018. i polugodišnji financijski izvještaji društva, te poslovna izvješća uprava ZET-a, Zagrebačkog velesajma i Zagrebačkog inovacijskog centra kao i poslovno izvješće Uprave o poslovanju Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom.

Zastupnik Neovisnih za Hrvatsku najavio je da će napustiti sjednicu ako se gradonačelnik Milan Bandić ne ispriča Zagrepčanima zbog sastanka s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom.

Dnevnik.hr piše kako su Gordana Marasa, šefa zagrebačkog SDP-a okružili zaštitari dok je davao izjave medijima te je potom napustio skupštinu. Predsjednik Skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić kazao je da se sjednica nastavlja u 10 sati.

“Kvoruma nije bilo, oni su stajali u dvorani, nisu se prijavili da bi činili kvorum. Ako ne budemo imali kvorum, iskoristit ću svoju predsjedničku ovlast da ponovno sazovem skupštinu”, rekao je Mikulić novinarima u Skupštini.

MIKULIĆ “Od Zagreba je veći problem položaj Hrvata u BiH”

Sjednica je još jednom odgođena, ovaj put za 10:30 sati. “Imam zahtjev oporbenih klubova da sjednemo pa da porazgovaramo jer imaju određene zahtjeve”, kazao je Mikulić, najavivši da će u nastavku sjednice izvijestiti o čemu se radi.

Sjednica je u 10:30 napokon i počela. Nakon razgovora svih klubova, dogovoren je tijek nastavka sjednice.

Sjednica je, podsjetimo, počela 30. listopada kad je u 22 sata, zbog nedostatka kvoruma, prekinuta te nastavljena 5. studenoga kada je ponovno prekinuta jer su iz oporbe poručili da neće ‘držati kvorum’ i sudjelovati u međusobnim svađama i ucjenama vladajuće koalicije – HDZ-a, Neovisnih za Hrvatsku i stranke “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Komentiraj