Nikola Cutuk/PIXSELL

STANJE U PROMETU: Magla mjestimice smanjuje vidljivost

 Zbog prometne nezgode na 70. kilometru autoceste A1 u smjeru Splita vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat, jednim trakom pa sve vozači pozivaju na oprez, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto klub (HAK) te  ističe kako magla mjestimice smanjuje vidljivost u Istri, Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

 Magle ima i na dionicama autocesta: A4 Goričan-Zagreb od Goričana do Brezničkog Huma, na A6 Rijeka-Zagreb od čvora Oštrovica do tunela Tuhobić. Jak vjetar povremeno puše na autocestama: A1 između mosta Miljanica i tunela Mala Kapela te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2.
 Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, vlažni u većem dijelu ostatka zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
 Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji, pa vozače molimo za strpljenje.

 Do utorka, 2. veljače u 6,30, trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila (zbog oštećene ukrcajno/iskrcajne rampe na pristaništu Brestova). Zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu od 1. veljače do 18. travnja trajektna linija Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab) neće se održavati.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Komentiraj