STANJE PO ŽUPANIJAMA: Na splitskom području 14 novozaraženih, novi smrtni slučajevi

Hrvatska u utorak ujutro broji 1.222 slučaja zaraze i 16 umrlih. Zaražena je i beba od 2,5 mjeseca, a 130 osoba je izliječeno. Dok čekamo redovnu konferenciju za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, županijski stožeri od jutra objavljuju nove informacije o stanju.

Šibensko-kninska: Preminuo muškarac s Murtera

Prva žrtva koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji, muškarac star 91 godinu preminuo je u šibenskoj bolnici, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite, javlja Šibenik IN. Preminuli 91-godišnjak s područja je Murtera, a bio je kronični bolesnik. Zarazio se u kontaktu s oboljelom osobom.

Danas je na području županije sedam novih slučajeva pozitivnih na koronavirus i svi su vezani uz kninsku bolnicu. – Od sedam novooboljelih dvoje je pacijenata s Odjela fizijatrije Opće i veteranske bolnice ‘Hrvatski ponos’ Knin, dvoje je zdravstvenih djelatnika kninske bolnice, a tri su osobe obiteljski kontakt sa zaraženom osobom – izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Zagrebačka županija: Jedna osoba umrla, jedna nova zaražena

Na području Zagrebačke županije do ponedjeljka u 11 sati jedna je osoba umrla, jedna je nova zaražena koronavirusom, a dvije su izliječene, izvijestili su jutros iz Ureda župana.

Ukupno je potvrđena 91 osoba zaražena koronavirusom. Ukupno je do sada izliječeno 11 osoba te su dvije preminule. Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije objavio je i broj oboljelih prema ispostavama svoje županije.

U gradu Samoboru potvrđena su tri slučaja, a u Svetoj Nedjelji 15 te ih je osam izliječeno. U Zaprešiću je potvrđeno 19 slučaja te je dvoje ljudi izliječeno. U Jastrebarskom i Vrbovcu imaju po jedan potvrđeni slučaj. Velika Gorica bilježi 29 osoba zaraženih koronavirusom te jednu preminulu osobu. U Ivanić-Gradu šest je potvrđenih slučaja, a u Dugom Selu njih 14 te je jedna osoba izliječena, a jedna je jučer preminula. Sv. Ivan Zelina bilježi tri potvrđena slučaja zaraze koronavirusom.

Grad Zagreb: Devet novih slučajeva

Sandra Šikić zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, izvijestila je da je u protekla detektirano je novih 9 pozitivnih osoba u Nastavnom zavodu.

Marko Rašić, načelnik PU zagrebačke, kaže da su podnijeli kaznenu prijavu protiv žene (33) koja je napustila stan iako je pozitivna na koronavirus. “Za to kazneno djelo propisana je kazna zatvora do tri godine ako je netko zaražen”, kazao je.

Osječko-baranjska: Dva nova slučaja

U Osječko-baranjskoj županiji u posljendnja 24 sata zabilježena su dva slučaja zaraze koronavirusom, te je sada ukupno 98 oboljelih u županiji, rekli su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo Karlo Kožul rekao je kako je u protekla 24 sati u Zavodu i osječkom KBC-u obavljeno 118 testova, od čega su dva nalaza bila pozitivna na Covid-19, oba iz Osijeka.

Kožul je dodao da su tri osobe izliječene, a 30 ih je hospitalizirano u osječkom KBC-u od kojih su četiri na respiratoru u malo težem stanju, ali nisu toliko vitalno ugrožene.

Četvero oboljelih smješteno je u našičkoj bolnici i nisu vitalno ugroženi, dok se u samoizolaciji trenutno nalazi 421 osoba.

Kožul napominje da su svi zaraženi pod nadzorom te su obrađeni svi njihovi kontakti, pa izražava nadu da neće biti nekih ozbiljnih posljedica po zdravlje pučanstva. Ovi brojevi govore da epidemiju strogo držimo pod nadzorom, poručio je.

policija je u protekla 24 sata zaprimila sedam dojava o kršenju samoizolacije, što je u četiri slučaja i potvrđeno – tri u Osijeku i jedan u Belišću.

Vukovarsko-srijemska: Dvoje novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja su 24 sata od koronavirusa oboljele dvije osobe te ih je sada ukupno 26, rekao je u utorak župan Božo Galić pozivajući građane na ozbiljnost i odgovornost te pridržavanje propisanih mjera.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić rekao je da od 26 oboljelih njih 11 su s područja Vinkovaca, 10 iz Nuštra, dvije iz Posavskih Podgajaca, dvije iz Vukovara, a jedna je zaražena osoba iz Županje.

„Do danas je testirano 298 osoba, u protekla 24 sata uzeto je 29 uzoraka od kojih se za 19 čekaju nalazi, u samoizolaciji se nalazi 585 osoba, u zadnja 24 sata bila je jedna dojava o kršenju samoizolacije i utvrđeno je da je bila osnovana“, rekao je Kelić dodavši da su u karanteni dvije osobe, a u bolnici hospitalizirano pet osoba, dvije manje nego jučer.

Dodao je da su jučer Stožeri Civilne zaštite izdali 2.837 propusnica za fizičke osobe dakle za manje od 2 posto vukovarsko-srijemskog stanovništva, a najavio je za danas dolazak kombi vozila sa zaštitnom opremom koja će se raspodijeliti zdravstvenim ustanovama.

Splitsko-dalmatinska: 14 novozaraženih, među njima dva liječnika

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 14 osoba pozitivno na koronavirus. Devet osoba je iz Splita, dvije iz Sinja, te po jedan iz Solina, Otoka i Podstrane.

Svi novooboljeli uglavnom su kontakti dosad oboljelih osoba, izvijestili su danas iz županije. Među novooboljelim osobama pet je zdravstvenih djelatnika i to jedan liječnik KBC-a Split, jedan liječnik NZJZ-a SDŽ te tri ostala zdravstvena djelatnika. 118 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 40 osoba je hospitalizirano.

U KBC Split na respiratoru se nalazi osam osoba, i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije, 3 iz Dubrovačko-neretvanske županije i 2 osobe iz Šibensko-kninske županije.

Tri osobe izliječene su i nakon ponovljenog testiranja njihov nalaz je negativan te su otpušteni iz KBC-a Split. Radi se jednoj osobi iz Splita, jednoj osobi iz Sinja i jednoj osobi s otoka Hvara.

U karanteni hotela Zagreb trenutno je 21 osoba od čega je 7 stranih državljana. Na dan 7.4.2020. ukupno je 206 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije.

Karlovačka: Zaraženo jednoipolgodišnje dijete

U Karlovačkoj županiji koronavirusom je zaraženo jednoipolgodišnje dijete. Dijete je iz okolice Ogulina, a nakon što je potvrđeno da je zaraženo, s majkom je upućeno u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Pedijatrija u ogulinskoj bolnici, na kojoj je dijete očito bilo, je zatvorena, a nekoliko njenih zaposlenika je u samoizolaciji, piše KAportal.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite napominju da su nakon otkrića zaraze poduzete propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti, te se utvrđuju kontakti kojima će biti određena mjera samoizolacije.

“U samoizolaciji zbog navedenog slučaja su 2 liječnika, 6 medicinskih sestara i 1 spremačica iz OB Ogulin. Do daljnjega je zatvoren Odjel pedijatrije u Ogulinu. Iz OB Ogulin upućena je molba roditeljima da svu bolesnu djecu do daljnjega vode u dječju ambulantu Doma zdravlja u Ogulinu od 7-19 sati, a u vrijeme od 19 do 7 na OHBP Opće bolnice Karlovac”, poručuju iz Stožera.

Istarska: Drugi dan bez novooboljelih

U Istarskoj županiji ispitano je 9 novih uzoraka brisa koji su se pokazali negativnima na koronavirus te da u Istarskoj županiji nema novooboljelih drugi dan zaredom. Jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno dvanaest izliječenih od koronavirusa (COVID-19).

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 61 uzorak brisa i dostavljen u laboratorij u Zagreb.

PGŽ: Jedna novooboljela osoba

U Primorsko goranskoj županiji trenutno ima 48 oboljelih od koronavirusa. Jedan je to slučaj više u odnosu na jučerašnje stanje, a 11 je građana ozdavilo. Rekao je to ujutro Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u izravnom javljanju u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Komadina je najavio i današnje preseljenje jednog dijela pacijenata s lakšim ili bez simptoma u Talasoterapiju u Crikivenici u objekt Istra, gdje je za tu namjenu pripremljeno 66 kreveta.

Zadarska županija: Dva nova slučaja, tri osobe na respiratoru u teškom stanju

Od 49 analiziranih uzoraka, dvije su osobe pozitivne na koronavirus u Zadru i obje su kontakti kontakata iz Ortopedske bolnice u Biogradu na moru, priopćio je Stožer.

U Općoj bolnici u Zadru deset osoba nalazi se na COVID odjelu, četiri ih je respiratoru, od kojih su tri u teškom stanju. U biogradskoj bolnici je osam pacijenata.

U samoizolaciji je 496 osoba, a ukupno ih je izašlo 1479. U ovome trenutku Zadarska županija ima 56 osoba zaraženih koronavirusom. U protekla 24 sata policija je evidentirala 17 osoba koje su pokušale ući ili izaći iz grada bez valjane propusnice.

PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE📌 Od 49 analiziranih uzoraka, dvije su osobe pozitivne na koronavirus i povezane su s…

Posted by Zadarska županija on Tuesday, April 7, 2020

Virovitičko-podravska: Šesti dan zaredom nema novih slučajeva

Virovitičko-podravska županija objavila je kako i dalje imaju dvoje zaraženih.

“Od 25. veljače, od prvog oboljelog u Hrvatskoj, traje borba protiv nevidljivog neprijatelja, korona virusa. Danas, gotovo mjesec i pol dana kasnije, u Virovitičko-podravskoj županiji, prema informaciji iz Stožera civilne zaštite VPŽ, i nadalje imamo dvoje oboljelih od bolesti COVID 19. Dvoje supružnika je već tjedan dana u kućnoj samoizolaciji, a više nemaju niti simptome korona virusa… “, objavili su na Facebooku.

Ta županija već šesti dan zaredom ne bilježi nove slučajeve zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata, djelatnici Policijske uprave Virovitičko-podravske, provjerili su 43 osobe poštuju li mjere samoizolacije. Nitko ih nije kršio. “Hvala vam jer ste odgovorni, kako prema sebi, tako i prema drugima, u borbi protiv korona virusa, čuvanje našeg zdravlja je čuvanje zdravlja sviju nas. Istodobno, kroz županijske prometne punktove, prošlo je 3.169 vozila u kojima je bilo 3.900 osoba. Od njih, nitko nije kršio mjere samoizolacije, devetero je putovalo na odredište gdje će je provoditi, a osmero je bilo bez propusnica. Svakim danom na području Hrvatske imamo sve manje oboljelih, a to je i vaša zasluga dragi naši stanovnici Virovitičko-podravske županije. No, nemojte se opuštati, poštujte epidemiološke i sigurnosne upute, budite strpljivi, savjesni i odgovorni. #ostanidoma”, poručuju.

Od 25. veljače, od prvog oboljelog u Hrvatskoj, traje borba protiv nevidljivog neprijatelja, korona virusa. Danas,…

Posted by Virovitičko-podravska županija on Monday, April 6, 2020

Komentiraj