STANJE PO ŽUPANIJAMA: U Splitu i Dubrovniku preminula po jedna osoba, brojne županije danas bez pozitivnih

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite objavljeno je kako je u Hrvatskoj 1650 ljudi zaraženo koronavirusom. Preminulo je 25 ljudi, a oporaviljenih je 400.

Novi podaci Nacionalniog stožera očekuju se u 14 sati. Županijski stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke o širenju zaraze koronavirusom.

Splitsko-dalmatinska: Preminula još jedna štićenica Doma za starije i nemoćne

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 16 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita šest, Solina tri, Sinja jedna (zaraženi je korisnik doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj), Trilja jedna (zaraženi je korisnik doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj), Trogira dvije, Podstrane jedna, Prološca jedna i Šolte jedna osoba (korisnik doma za starije i nemoćne osobe u Dicmu). Među novooboljelima sedam osoba je iz samoizolacije.

Među novooboljelima nema zdravstvenih djelatnika. 86 osoba je hospitalizirano. 92 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. Devet osoba nalazi se na respiratoru i to šest iz Splitsko-dalmatinske županije, dvije iz Šibensko kninske županije i jedna iz Dubrovačko-neretvanske županije. 23 osobe nalaze se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Tijekom jutra u KBC-u Split preminula je jedna korisnica doma za starije i nemoćne osobe iz Vukovarske ulice u Splitu, rođena 1935 godine. Njen nalaz na COVID infekciju bio je pozitivan. Osim pozitivnog nalaza na koronavirus, preminula je bolovala od kroničnih bolesti hipertenzije, šećerne bolesti s komplikacijama, upale bubrega i imunološkog oštećenja.

Dubrovačko-neretvanska: Preminuo pacijent u Dubrovniku

Dubrovačko-neretvanska županija od jučer ima dva pozitivna slučaja. Ukupan broj oboljelih je narastao na 100. Svi pozivitivni iz domova za starije su hospitalizirani, ostali su pod liječničkim nadzorom.

Jedan pacijent preminuo je u Dubrovniku. Riječ je o 83-godišnjem muškarcu koji je bio zaražen koronavirusom.

Joško Cebalo iz Stožera civilne zaštite kazao je da je od ukupno 922 testirana uzorka – 100 pozitivnih te da su dva brisa koja su ponovljena u domu za starije negativna. Novi nalazi se čekaju. Ukupno je osam izliječenih osoba.

Krapinsko-zagorska: Evidentirano osam novih slučajeva

U Krapinsko–zagorskoj županiji dosad su ozdravile četiri osobe, a do sad je evidentirano ukupno 109 osoba pozitivnih na koronavirus s prebivalištem na području županije.

“U odnosu na dan ranije, s današnjim danom novoevidentirano je osam osoba; četiri iz Oroslavja, dvije su osobe iz Pregrade i po jedna iz Krapine i Đurmanca”, kazao je načelnik stožera Anđelko Ferek–Jambrek.

Šibensko-kninska: Novih devet novooboljelih povezanih s kninskom bolnicom

Na području Šibensko-knineske županije u utorak je potvrđeno još devet slučajeva zaraze koronavirusom. Sve su zaražene osobe povezane s kninskom Općom i veteranskom bolnicom ‘Hrvatski ponos’.

Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je da su među devet novozaraženih troje djelatnika kninske bolnice, dvoje su pacijenti te bolnice a ostali su kontakti s ranije zaraženim osobama.

Četiri oboljele osobe su s područja Grada Knina, tri iz Općine Biskupija, te po jedna s područja Grada Drniša i Općine Ervenik. Županija sada bilježi ukupno 77 oboljelih.

Na Odjelu infektologije šibenske Opće bolnice hospitalizirano je 14 osoba, od kojih je jedna na respiratoru. Dvoje pacijenata i dalje su na respiratoru u splitskom KBC-u. Pod mjerama zdravstvenog nadzora su 534 osobe, od kojih su 332 kontakti s oboljelima.

Grad Zagreb: Pet novih slučajeva

Od jučer u Zagrebu je pet pozitivnih osoba, a ukupan broj povećao se na 413. Ukupno je testirano 3539 uzoraka, rečeno je na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Tijekom jučerašnjeg dana je 12 osoba dobilo mjeru samoizolacije. U karanteni je devet osoba. 84 osobe su zatražile psihološko savjetovanje putem otvorenih telefonskih linija.

Dubravko Teur, zamjenik ravnatelja PU Zagrebačke kazao je da su uhvaćene 22 osobe bez propusnica te dodao da je 11 policajaca i jedan namještenik pozitivni na koronavirus.

Brodsko-posavska: Nema novooboljelih

U Brodsko-posavskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa i to već četvrti uzastopni dan, a potvrđen je i prvi slučaj ozdravljenja osobe koja je bila zaražena, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. Pacijent koji je proglašen zdravim u dva uzastopna testiranja bio je negativan na koronavirus.

U Brodsko-posavskoj županiji do sada je zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva, od čega je 17 aktivnih te po jedna izliječena osoba i jedna umrla osoba. U karanteni su do sada bile ukupno smještene 24 osobe, od čega je 11 osoba napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije te se trenutačno u njoj nalazi 13 osoba.

Zagrebačka: Dva nova slučaja

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na tom području do utorka, 14. 4. 2020. do 11 sati evidentirano je 112 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više. Do sada je izliječeno 15 osoba, a tri su preminule.

Primorsko-goranska: Od jučer isti broj zaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji aktivnih je 48 pozitivnih osoba, od jučer nema novih pozitivnih osoba.

“Taj broj pada jer je sve više ozdravljenih”, kazao je župan Zlatko Komadina. Hospitalizirano je 16 osoba, šest je osoba kroničnih bolesnika.

Vukovarsko-srijemska: Jedna nova zaražena osoba

Na području Vukovarsko-srijemske županije u protekla 24 sata koronavirusom je zaražena jedna osoba pa je sada ukupno 36 oboljelih, a zbog višestrukog kršenja mjere samoizolacije jedna je žena završila u prisilnoj karanteni, objavio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

„Na području županije testirana je ukupno 521 osoba, samo u protekla 24 sata njih 12, a u samoizolaciji se nalaze 423 osobe“, rekao je načelnik Stožera Zdravko Kelić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić istaknula je da na vukovarsko-srijemskom prostoru odnos broja testiranih i pozitivni na korona virus iznosi svega 6,9 posto i manji je od hrvatskoga prosjeka.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema novooboljelih

Bjelovarsko-bilogorska županija nema novooboljelih od koronavirusa, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. Ukupno je do sada u Općoj bolnici Bjelovar testirano 166 osoba, od toga ih je devet bilo pozitivnih.

Osmero zaraženih je s područja Bjelovarsko-bilogorske županije dok jedna osoba živi i radi u Zagrebu, a liječi se u samoizolaciji u Garešnici.

Zadarska: Pet novih slučajeva

Od jutros pristiglih nalaza pet je pozitivnih na koronavirus tako da je ukupan broj zaraženih na području Zadarske županije 77. Svi novooboljeli obiteljski su kontakti ranije oboljelih.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar smješteno je devet pacijenata od kojih dva respiratoru. U Ortopedskoj bolnici u Biogradu smješteno je sedam lakših pacijenata. Aktivan nadzor provodi se nad 602 osobe, dok je istekao za njih 1757.

Istarska: Nema novih slučajeva

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije priopćeno je da nema novih zaraženih. Ukupno je ispitano 12 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih. Jedna je osoba izliječena, što čini ukupno 32 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 7 novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19) i dostavljeni su u laboratorij u Zagreb. Rezultati tih testova se čekaju, navode iz stožera.

Virovitičko-podravska: Već 13 dana bez novih zaraženih

Trinaest dana zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novih pozitivnih. Do sada je na području Virovitičko-podravske županije testirano 140 ljudi, njih 138 bilo je negativno.

Dvije pozitivne osobe na COVID-19 su u samoizolaciji i njihova 28-dnevna karantena približava se kraju. Inače, na tom području uskrsne blagdane provele su i 102 osobe koje su došle iz inozemstva. Ukupno su 234 osobe u samoizolaciji. Svi oni drže se sigurnosnih i epidemioloških mjera, priopćeno je iz tamošnjeg stožera.

Međimurska: Jedna novooboljela osoba

Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je da imaju jednu novooboljelu osobu. “Od danas ujutro imamo novu potvrdu pozitivne osobe koja je bila febrilna i prema procjeni epidemiologa bila testirana. Radi se o ženi 1965. godišta. Pozitivna je i hospitalizirana”, dodao je.

To je osma pozitivna osoba na području županije. Četiri osobe su ozdravile. “Danas kreću kontrolna testiranja za četiri osobe zaražene unutar jedne obitelji, budu li negativni – bit će to veliki iskorak za ozdravljenje”, naveo je.

Osječko-baranjska: Dva pozitivna uzorka

Župan Osječko-baranjske Ivan Anušić kazao je da je testirano 75 uzoraka od jučer te da su dva testa pozitivna. “Jedan je iz Osijeka, drugi iz Beketinaca. Oba su već bila u samoizolaciji. Ukupno je 107 oboljelih od koronavirusa”, kazao je i dodao da je broj izlijeđenih 13.

“Hospitalizirano je ukupno 25 oboljelih, četiri medicinskih djelatnika je pozitivno, 13 ih je u samoizolaciji. Troje oboljelih je na respiratoru”, naveo je Anušić.

Komentiraj