STANJE PO ŽUPANIJAMA: Koronavirus i u domu u Koprivnici, na splitskom području čak 23 nova slučaja

Jučer je u Hrvatskoj potvrđen 61 novi slučaj zaraze koronavirusom, što su ukupno 1343 zaražene osobe. Još je jedna osoba preminula, čime je dosad ukupno u Hrvatskoj umrlo 19 ljudi. U Splitu je zaraženo 10 štićenika Doma za starije i nemoćne zbog čega je ondje jučer bio ministar zdravstva Vili Beroš.

S druge strane, danas se otvaraju tržnice, a dućani će do subote zbog Uskrsa raditi do 20 sati.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati održat će konferenciju za novinare na kojoj će otkriti nove podatke, a od jutra županijski stožeri objavljuju svoje podatke.

Splitsko-dalmatinska: 23 nova slučaja

Stožer Splitsko – dalmatinske županije objavio je nove podatke o oboljelima. Evidentirana su 23 nova slučaja zaraze.

“Na području Splitsko-dalmatinske županije još su 23 osobe pozitivne na koronavirus, i to iz Splita 8, Makarske 2, Sinja 1, Solina 7, Baške Vode 2, Dugog Rata 2 i Dugpoolja 1. Među novooboljelim 5 je zdravstvenih djelatnika, od čega 4 djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Split (smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici)”, stoji u objavi stožera.

117 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 52 osobe su hospitalizirane te se 7 osoba se nalazi na respiratoru i to 4 iz Splitsko-dalmatinske županije, 1 iz Dubrovačko-neretvanske županije i 2 iz Šibnesko-kninske županije.

U karanteni hotela Zagreb trenutno se nalazi 25 osoba od čega 7 stranih državljana.
Na dan 9.4.2020. ukupno je 246 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije.

Šibensko-kninska: Veliki skok, čak devet novih slučajeva

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji što je najveći skok oboljelih u jednom danu do sada.

Od devet novooboljelih, dvoje su zdravstveni djelatnici kninske bolnice. S današnjim danom ukupan broj oboljelih u županiji je 57, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Koprivničko-križevačka: Štićenica Doma za starije u Koprivnici pozitivna na koronavirus

U koprivničkom Domu za starije i nemoćne potvrđena je zaraza koronavirusom kod jedne korisnice, a u Koprivničko-križevačkoj županiji 21 osoba je pozitiva, 63 osobe i njihovi kontakti su pod nadzorom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Od jučer imamo jednu novu osobu pozitivnu osobu. Ta osoba je stanarka Doma za starije i nemoćne u Koprivnici. Dogodilo se ono čega smo se bojali, no stanje je pod kontrolom i nadamo se da će tako i ostati”, rekao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić na konferenciji za medije.

Sve službe i epidemiološka služba, a isto tako i u bolnici su postupile po protokolu, dodao je.Štićenica Doma za starije u Koprivnici pozitivna na koronavirus. Više pritajte OVDJE

Krapinsko-zagorska: Izliječena 81-godišnjakinja

U Krapinsko-zagorskoj županiji otkrivena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, ali izliječena je i prva osoba, 81-godišnja žena, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe dolaze iz Krapine, a jedna iz Desinića. Dosad je testirano 490 osoba, a za njih 11 još se čekaju rezultati.

Krapinsko-zagorska županija ima i prvu izliječenu pacijenticu, 81-godišnjakinju, objavio je ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina.

Zagrebačka: Dva nova slučaja

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka 9. 4. 2020. do 11:00 sati evidentirano je 97 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o 2 osobe više. Do sada je izliječeno 11 osoba, a dvije su preminule.

Osječko-baranjska: Jedan novi slučaj, četiri pacijenta na respiratoru

Župan Ivan anušić izvijestio je da je u Osijeku testirano jučer 166 uzoraka, od kojih je samo jedan pozitivan, ukupno imaju 102 osobe pozitivne na koronavirus.

U KBC Osijek u ovom trenutku su četiri pacijenta na respiratoru, jedan je skinut s respiratora te su četiri osobe izliječene od koronavirusa.

Bjelovarsko-bilogorska: Bez novozaraženih

Nakon što su jučer potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, danas nema novozaraženih osoba. Deset osoba je testirano i svi nalazi su negativni.

U toj županiji ukupno je osam osoba zaraženih koronavirusom.

Do sada je u Općoj bolnici Bjelovar na koronavirus testirano 129 osoba.

459 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Virovitičko-podravska: Osmi dan bez novozaraženih

Na području Virovitičko-podravske županije, već osmi dan zaredom nema pozitivnih na koronavirus, izvijestili su iz Stožera.

“Iako je danas ‘dobro biti negativan’, ostanite životno pozitivni, jer nakon kiše uvijek dolazi sunce. I nakon korona virusa doći će bolji dani…

Sunce nas mami van, no nemojte da nas lijepo vrijeme zavara. Poštujte epidemiološke i sigurnosne upute, budite strpljivi, savjesni i odgovorni. Izdržali smo do sada, izdržimo i nadalje, jer ovo je bitka sviju nas. Ostanite doma, poštujte socijalni kontakt.

Na području Virovitičko-podravske županije, zahvaljujući vama, već osmi dan zaredom nema pozitivnih na korona virus. Oboljelih je i nadalje dvoje, oni se nalaze u kućnoj samoizolaciji i više niti nemaju simptome bolesti COVID 19… Do sada je na području naše županije testirano 96 osoba, 94 nalaza su bila negativna…

U posljednja 24 sata, djelatnici Policijske uprave Virovitičko-podravske, na dežurnim punktovima u kontroli prometa zatekli su 3.985 osoba u 3.193 vozila. Od navedenih, njih 14 nije imalo propusnice… Provjerili su i 21 osobu poštuju li mjere samoizolacije. Svi su bili na svojim adresama… Svima vama koji poštujete epidemiološke i sigurnosne mjere, hvala vam. Izdržimo da bi živjeli”, priopćili su.

Iako je danas „dobro biti negativan“, ostanite životno pozitivni, jer nakon kiše uvijek dolazi sunce. I nakon korona…

Posted by Virovitičko-podravska županija on Wednesday, April 8, 2020

Zadarska: Dva nova slučaja

Na području Zadarske županije još su dvije osobe pozitivne na koronavirus, pa je ukupan broj oboljelih u ovome trenutku 61.

U zadarskoj bolnici hospitalizirano je devet osoba, od kojih je četvero na respiratoru, a troje prebačeno u bolnicu u Biogradu. Stanje pacijenta koji je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede je stabilno.

Zadarski stožer izvijestio je da je u srijedu policija zatekla otvorena dva ugostiteljska objekta, u Dragama i Biogradu, koji su gostima posluživali pića. Objekti su odmah zapečaćeni, a vlasnici će platiti kaznu u iznosu od 5000 kuna.

Primorsko-goranska: Jedan novi slučaj

“U odnosu na jučer u Primorsko-goranskoj županiji imamo jednu novozaraženu osobu koja se vratila iz inozemstva, te je bila u samoizolaciji. Ukupno u našoj županiji imamo 47 oboljelih, dok je 13 osoba ozdravilo”, rekao je jutros redsjednik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić za Radio Rijeku.

Osim toga, Boras Mandić je najavio današnji dolazak aviona iz Tunisa u zračnu luku na Krku. Riječ je o povratku naših državljana koji će odmah na licu mjesta biti pregledani od strane dežurnih službi. Stanje na ponovno otvorenim tržnicama diljem županije je odgovorno, te su poduzete sve propisane mjere.

Međimurska županija: Bez novozaraženih

“U Međimurskoj županiji nema novozaraženih osoba. I drugozaražena osoba je izliječena, riječ je o policajcu. Dosad je evidentirano ukupno šest zaraženih, od kojih su dvije osobe izliječene”, rekao je župan Matija Posavec.

Preostale četiri osobe dolaze iz iste obitelji.

Vukovarsko-srijemska: Jedan novi slučaj

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je jedna nova osoba iz Vinkovaca pozitivna na koronavirus, a ukupno je 30 oboljelih osoba.

U protekla 24 sata testirano je 34 osoba, sveukupno dosad na području županije 367 osoba. U samoizolaciji na području županije nalazi se 551 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana bile su dvije prijave o kršenju samoizolacije koje su se utvrdile kao neosnovane.

U objektima za karantenu nalaze se 2 osobe, vozača kamiona trenutno nema. Covid-19 ambulante su imale 7 poziva osoba bez sumnje te su im dani odgovarajući savjeti.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 5 hospitaliziranih osoba pozitivnih na covid-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. I dalje su na covid-19 pozitivna 3 liječnika, 3 zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik.

Ukupno je 18 liječnika, 37 medicinskih sestara i 3 nezdravstvena djelatnika u samoizolaciji.

Istarska: Jedan novi slučaj, tri osobe izliječene

U Istri su ispitana 32 uzorka brisa od kojih je 1 pozitivan na koronavirus (covid-19). Radi se o dolasku iz područja Velike Britanije, a osoba je bila u samoizolaciji. Troje pacijenata je izliječeno, što čini ukupno 18 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 51 uzorak brisa te je dostavljen u laboratorij u Zagreb.

Komentiraj