STANJE PO ŽUPANIJAMA: U Zagrebu 13 novih slučajeva zaraze, dobre vijesti iz Istre, Zadra, Bjelovara…

U Hrvatskoj je 1600 osoba zaraženo koronavirusom, 23 su preminule, a ozdravile su 373 osobe, jučerašnji su podaci s konferencije za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Nove informacije trebali bi doznsti u 14 sati, a od jutra županijski stožeri objavljuju svoje brojke.

Grad Zagreb: 13 novih slučajeva

Tijekom uskrsnih blagdana testirano je 320 građana, od toga je 13 Covid pozitivnih, rečeno je danas na konferenciji za novinare Civilne zaštite Grada zagreba,

Zagrepčani su se preko vikenda uglavnom držali mjera. No uhvaćene su četiri osobe koje su kršile samoizolaciju, na Trešnjevci je u subotu radio kafić, a u nedjelju, također na Trešnjevci, pekara.

Udbina: Još tri slučaja

“Od jutros imamo 3 nova pozitivna slučaja na Covid -19, tako da se broj zaraženih u mjestu Udbina popeo na 8. Za više testiranih osoba čekamo rezultate. Ohrabrujuće vijesti stižu iz Doma za stare, gdje svi radnici imaju negativne nalaze. Još jednom molimo građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i da budu smireni koliko god je to moguće”, objavljeno je na Facebook stranici Općine Udbina.

Koprivnica: Pogoršalo se stane dvije štićenice Doma

Kod dvije korisnice koprivničkog Doma za starije i nemoćne koje su zaražene koronavirusom pogoršalo se zdravstveno stanje te su danas iz bolnice u Koprivnici prevezene u zagrebačku bolnicu Dubrava te su stavljene na respirator, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Osječko-baranjska: Dva nova slučaja

Od 69 testiranih dvoje je novopozitivnih na području Osječko-baranjske županije, izvijestili su jutros iz Stožera.

Jedna osoba je iz Osijeka, jedna iz Čepina. Jedno od to dvoje je medicinska sestra.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema novooboljelih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba, izvijestio je tamošnji Stožer. U Općoj bolnici Bjelovar u nedjelju je na koronavirus testirano pet osoba i svi su nalazi negativni.

Ukupno je 9 osoba iz te županije pozitivno na koronavirus, od čega jedna osoba živi i radi u Zagrebu, a liječi seusamoizolaciji u Garešnici.

Krapinsko-zagorska: Jedan novi slučaj

Na području Krapinsko-zagorske županije dosad je evidentirana ukupno 101 osoba pozitivna na koronavirus sa prebivalištem na području županije.

U odnosu na dan ranije, sa današnjim danom novoevidentirana je 1 osoba (Krapina). Nalaze čeka 8 osoba, od kojih 6 u samoizolaciji kod kuće. Dosad su uzeti uzorci od 646 osoba, izvijestio je Stožer Krapinsko-zagorske županije.

Istarska: Nema novih zaraženih

U Istarskoj županiji nema novooboljelih, izvijestio je istarski Stožer. Izliječena je još jedna osoba s njihovog područja.

U nedjelju je uzeto 12 novih uzoraka koji su dostavljeni u laboratorij u Zagrebu.

Zadarska: Bez novooboljelih

Na području Zadarske županije nema novih zaraženih, broj pozitivnih i dalje je 72. Na COVID odjelu zadarske Opće bolnice nalazi se 8 osoba od kojih su dvije na respiratoru. Tijekom današnjeg dana očekujemo rezultate uzoraka poslanih na analizu.

U protekla 24 sata zadarska policija nije zabilježila kršenje mjera samoizolacije.

Vukovarsko-srijemska: Jedna novooboljela osoba

Na području Vukovarsko-srijemske županije jedna je novooboljela osoba, a ukupan broj je 35 oboljelih. U protekla 24 sata testirano je 11 osoba, a u samoizolaciji ih je 452.

Tijekom jučerašnjeg dana bila su dva kršenja samoizolacije.

Primorsko-goranska: Dva nova slučaja

Primorsko-goranska županija ima dvije novozaražene osobe u odnosu na jučer. Jedan od njih je iz iste obitelji u kojoj je jučer evidentirana osoba pozitivna na koronavirus.

U županiji je ukupno 53 oboljele osobe od koronavirusa.

Zagrebačka: Bez novooboljelih

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nisu zabilježene nove zaraze koronavirusom, priopćeno je iz Ureda župana.

“Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka u 11 sati evidentirano je 110 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom što znači da u posljednja 24 sata nema novooboljelih”, stoji u priopćenju.

Komentiraj