STANJE NA OPOŽARENIM DIJELOVIMA POD KONTROLOM Više nema potrebe za mjerama opreza

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije jutros je izvijestio kako više nema potrebe za mjerama opreza, jer su tijekom jučerašnjeg dana svi paramateri koje prate temeljem zakona o zraku bili ispod graničnih vrijednosti.

“S obzirom na to da više nema dimljenja s opožarenih područja, prestaje potreba za mjerama opreza za ugrožene skupine građana koje su bile na snazi”, priopćili su iz NZJZ-a. Istaknuli su da su preporuke bile preventivne naravi jer gusti dim i lebdeće čestice u njemu, koje su se širile po širem splitskom području, mogle su kod određenih građana, posebice kroničnih plućnih i srčanih bolesnika, alergičara i male djece, izazvati određene zdravstvene tegobe.

Noćas je u okolici Splita dežuralo oko 150 vatrogasaca, javlja HRT. Stanje na 4500 hektara zahvaćenih požarom je pod kontrolom. Jučer popodne jedan je vatrogasac iz Zagreba kolabirao te je prevezen u splitsku bolnicu. Zbog lakših ozljeda zbrinuta su i trojica vatrogasca koja su se u Dugobabama prevrnula u malom vatrogasnom vozilu.

Većina potrišača u središtima požarom pogođenih mjesta sinoć je dobila struju. Oštećena niskonaponska mreža užurbano se popravlja, a do udaljenih kuća trebat će postaviti nove stupove i razviti mrežu. Iz HEP-a kažu da bi taj posao trebao biti završen danas ili u idućih nekoliko dana.

Komentiraj