“Stanje djevojčice je isto, odluka nakon CT-a”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina u četvrtak je izvijestio novinare o stanju sedmogodišnje djevojčice, najteže stradale u današnjoj tragediji u Pagu.

“Stanje joj se nije pogoršalo, ono je isto”, rekao je i dodao da se transfer u Zagreb ne može izvršiti Vladinim avionom zbog komplikacija. Transfer će se, ako do njega dođe, obaviti sanitetom, cestovnim putem.

“Kad nalaz CT-a bude gotov, imat ćemo relevantne podatke i donijet ćemo odluku što dalje”, kazao je dr. Čulina.

Dodao je kako je osmogodišnja djevojčica stabilno, te će biti operirana sutra. Djeca u dobi od tri i pet godina su također stabilno.

“Ako nalaz ne pokaže progresiju na mozgu, ići će u Zagreb, a ako postoji progresija, morat ćemo je operirati u Zadru”, kazao je dr. Edi Karuc, šef JIL-a zadarske bolnice.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ranije u četvrtak rekao je kako je pripremio bolnice Klaićevu i Rebro, koje su spremne primiti sedmogodišnju djevojčicu.

“Sada će početi konzilij na kojem će liječnici u Zadru donijeti prosudbu koliki je rizik od transporta. Vladin zrakoplov je spreman i ako bude procjena da je bolje da se djevojčicu premjesti na Rebro, ići će se u transport”, kazao je Kujundžić.

Komentiraj