STANIČIĆ: “Svi mogu biti zadovoljni dobro odrađenom presezonom”

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić izjavio je u subotu u Rijeci da svi mogu biti zadovoljni dobro odrađenom presezonom jer je u prvih pet mjeseci povećan broja dolazaka turista, i vjeruje da su se turistički radnici dobro pripremili i za špicu sezone.

“Smatram da možemo svi biti zadovoljni s predsezonom. To je ono što smo najavljivali, u prvih pet mjeseci bilježimo trend rasta broja dolazaka turista s ključnih emitivnih tržišta, kao i s dalekih tržišta,” rekao je direktor HTZ-a koji je u Rijeci nazočio 20. Međunarodnoj jedriličarskoj regati krstaša – Fiumanka.

Staničić je ocijenio da je presezona dobro odrađena. Sada smo na ulazu u špicu turističke sezone, kada se očekuje najintenzivniji turistički promet i vjerujem da su svi turistički radnici dobro pripremili sve što će ponuditi gostima, dodao je.

Naglasio je kako je HTZ odradio glavni dio promotivnih aktivnosti na sajmovima i marketinške kampanje te očekuje da se će u istom tonu nastaviti i u glavnoj sezoni.

Direktor HTZ-a koji je nazočio jubilarnoj 20. Međunarodnoj jedriličarskoj regati krstaša – Fiumanka, rekao je kako to sportsko natjecanje promovira i nautički turizam.

“Drago mi je da je Fiumanka nakon dva desetljeća izrasla u sjajnu manifestaciju, koja promovira nautički turizam. Ove godine je više od 200 sudionika, a uz jedrenje je priređen i bogat gastronomski i zabavni program, što je i za Rijeku i za Hrvatsku sjajna promocija,” naglasio je.

Komentiraj