Staničić: “Očekujemo i dalje pravodobne reakcije Vlade, nema većeg odljeva turista”

Prema sustavu e-visitor trenutačno je kod nas 760.000  gostiju. U Dnevnik HTV-a iz Rijeke se javio Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice te komentirao odluka nekih zemalja o uvođenju testiranja na koronavirus pri povratku s odmora te kako će to utjecati na broj gostiju.

Ipak bez većeg odljeva turista iz Hrvatske

“Hoće li biti odlazaka gostiju zbog odluke nekih zemalja o uvođenju testiranja na koronavirus pri povratku s odmora tek ćemo vidjeti sutra tijekom dana jer se podaci unose u e-visitor svakih 24 sata. Prema dosadašnjim podacima nema većeg odljeva turista. Mi smo i dalje na nekih 70% turističkog prometa u kolovozu i možemo biti zadovoljni”, istaknuo je.

Poručio je da moramo ostati odgovorni i pridržavati se mjera jer je to osnovni preduvjet da budemo sigurna destinacija i zbog toga su nam ove godine gosti i došli.

“Sve su regije različito pogođene koronavirusom. Istra, Kvarner pa skoro do Zadra su autodestinacije pa je logično da su puno bolje prošle nego Dubrovnik koji je aviodestinacija, iako se i tamo situacija popravila”, naglasio je.

Do sada Vlada reagirala pravodobno, tako se očekuje i na jesen

“Ja se nadam da će odluka Nacionalnog stožera o ograničavanju rada noćnih klubova i kafića do ponoći doprinijeti tome da se smanji broj zaraženih u Hrvatskoj”, rekao je.

“Turizam i promet su najpogođeniji sektori u ovoj krizi. Dosad je Vlada reagirala pravodobno, s konkretnim mjerama, očekujem da će to činiti i na jesen”, naglasio je Staničić.

Komentiraj