STANIČIĆ: “Možemo biti prezadovoljni, ali treba ostati odgovoran”

Turističkim rezultatima možemo biti “prezadovoljni”, ali važno je ostati odgovoran, istaknuo je večeras za HTV direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić.

“Ovogodišnji kolovoz dosegao je 70 posto rezulatata prošlogodišnjeg rekordnog turističkog kolovoza, a do sada smo ostvarili 50 posto rezultata u odnosu na prošlu ‘normalnu’ turističku sezonu”, naveo je Staničić razloge za zadovoljstvo.

Ali i one druge: “Nažalost, porast novooboljelih u Hrvatskoj danas zabrinjava turističke djelatnike koji strahuju kako bi narušena epidemiološka situacija mogla ugroziti za sada sjajne najave do kraja ovog mjeseca i početak rujna.”

Rezultati su, kazao je, “iznad očekivanja”: Hrvatska je “ako ne vodeća, onda na vrhu, kad govorimo o mediteranskim zemljama”.

Jedan razlog za to jest u epidemiološkim mjerama i svemu onome što čini Vlada i Nacionalni stožer civilne zaštite. “Mjere daju rezultate i koronu držimo pod kontrolom. Ovom prilikom bih ponovio da moramo ostati odgovorni jer o tome ovisi i nastavak turističke sezone”.

Drugi je razlog “u dobrim marketinškim kampanjama na ključnim emitivnim mjestima u našem okruženju”.

“Moramo biti svjesni da sve što se događa u Hrvatskoj pomno prate inozemni mediji. Zato je važno ostati odgovoran i pridržavati se mjera. Sam sam se uvjerio da su turistički radnici jako dobro pripremljeni i pridržavaju se mjera. To je vrlo važno. Očekujem da će i rujan biti vrlo solidan mjesec kad govorimo o turističkom prometu”, kazao je Staničić.

Kao pozitivno je istaknuo činjenicu “da je na otocima popunjenost iznad očekivane jer otoci ipak nude jedan viši stupanj privatnosti, intime i sigurnosti jer su udaljeniji od kopna”. Također, “u protekla dva tjedna probudio se turistički promet na jugu Hrvatske, najviše zbog avio turista. Imamo porast broja Britanskih turista što je vrlo važno za dubrovačku regiju. Ukoliko se zadrži ovakva epidemiološka situacija, vjerujem da će se taj pozitivan trend nastaviti”, smatra direktor HTZ-a.

Komentiraj