Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Mario Stanić gostovao je u ponedjeljak u ‘Pressingu’ N1 televizije, gdje je komentirao aktualna događanja u hrvatskom nogometu. Stanić je jedan od suradnika Darija Šimića, koji je i službeno krenuo s kandidaturom za predsjednika HNS-a.

“Teza je da Dario Šimić ide rušiti Davora Šukera. To nije naša vizija ni misija. Mi nemamo rušilački mentalitet, borimo se za veće transparentnosti u radu Saveza”, rekao je Stanić dodajući da je potrebno promijeniti Savez kako bi se došlo do nekih ciljeva.

“Vidjeli smo krovnu nogometnu organizaciju FIFA-u – korupcija, namještanje utakmica… Došla je kompletno nova ekipa koja mijenja stvari na bolje. Ne postoje neka perfekta rješenja, ali moraju se sustavno raditi neke stvari za transparentnost. Ja bih volio da dođe netko iz HNS-a i kaže što je to dobro, da nastane prava debata, da se ne skriva iza reprezentacije”, kazao je Stanić.

Naglasio je i kako nitko iz HNS-a nije čestitao Zvonimiru Bobanu nakon što je postao drugi čovjek FIFA-e. “Boban i ja smo dugo prijatelji, u kontaktu smo. Mislim da je Zvone jasno više buta artikulirao svoj stav. On je čovjek koji ima jedan imidž i svoju osobnost i njega je izuzetno teško manipulirati. Stavom je pokazao što misli o ovoj garnituri”, kaže.

Stanić je poručio i kako nisu problem ljudi, već mehanizmi. “Mi kao ekipa zagovaramo depolitizaciju, a vidimo kuda Marijan Kustić i ta svita idu”, kaže bivši nogometaš dodajući kako ih u ovom trenutku ne brne nitko. “Izašli smo s jasnim stavom – u ovoj agoniji i frustraciji – sa željom da napravimo nešto kvalitetno. Ovo je utakmica u kojoj mi nemamo što izgubiti”, naglašava.

“Nogomet treba uveseljavati ljude, a politika je iskorištavala utjecaj nogometa za svoje interese”, istaknuo je Stanić dodajući da je hrvatski nogomet sam po sebi postao problem – društvu, navijačima, politici, igračima. “Igrači paralelno dobivaju poziv za reprezentaciju i poziv za USKOK. Je li to smjer kojim trebamo ići?”, zaključio je Stanić.

Komentiraj