Stallone nije samo glumac, on je i slikar. Otvorio je izložbu u Njemačkoj

Sylvester Stallone poznat je kao glumac, redatelj, producent i scenarist ali manje je poznato da je on i slikar. Stoga je ovog vikenda u muzeju Osthaus u njemačkom gradu Hagenu otvorena izložba pod nazivom „Sylvester Stallone: The Magic of Being“ na kojoj su izložena neka od njegovih djela. Stallone je tom prilikom prisustvovao otvorenju te je rekao „Znate, možda sam trebao biti slikar. Zasigurno bi to značilo manje stresa“.

Za Stallonea to nije prva izložba, on ih je do sada imao nekoliko, poput one u Sankt Petersburgu 2013. godine ili u francuskoj Nici 2015. godine. No, izložba u Hagenu do sada je najveći prikaz njegovih djela te prati njegov rad od kasnih 60-tih godina pa sve do sada.  „Nevjerojatna je čast vidjeti moj rad izložen do radova nekih od najvećih umjetnika na svijetu. Galerijski svijet je još uvijek novi svijet za mene“, kazao je Stallone.

Stallone je počeo crtati u ranoj dobio i to pod utjecajem slikara kao što su Jackson Pollack i Willem de Kooning čiji se utjecaj primjećuje u njegovim ranim radovima koje je potpisivao sa „Mike Stallone“. Prisjećajući se tih dana, slavni glumac je kazao kako je svoje slike tada prodavao za pet dolara kako bi imao novaca za autobusnu kartu. Kasnije, kada se posvetio glumi, Stallone je stvorio nekoliko slika na temu Ramba i Rockyja te je na taj način istraživao utjecaj svojih najpopularnijih likova na pop kulturu. Rocky je nastao na platnu i prije no što je snimljen film. Radi se o slici „Finding Rtocky“ nastaloj 1975. godine.

Komentiraj