STAJALIŠTA O IZBJEGLICAMA: Papina izjava o Trumpu nije napad na njega osobno

FaH

Ocjena pape Franje da Donald Trump “nije kršćanin” zbog njegova stajališta o useljenicima nije osobni napad na predsjedničkog kandidata Republikanske stranke, rekao je u petak ravnatelj ureda za odnose s javnošču Svete Stolice, otac Federico Lombardi.

Lombardi je za Vatikanski radio rekao da je Papina izjava, koju je dao novinarima na povratku iz Meksika odgovarajući na izričito pitanje o Trumpu, bila tek potvrda njegova dugogodišnjeg mišljenja da se migrantima treba pomoći, a ne ih zatvoriti iza zidova.

“To nipošto nije bio osobni napad ni uputa kako glasati”, rekao je Lombardi.

Trump, koji je u anketama već dugo vodeći kandidat Republikanske stranke, ocijenio je Papinu izjavu “sramotnom” zbog toga što je propitivao njegovu vjeru. Tijekom kampanje je rekao je da će, pobijedi li na predsjedničkim izborima u studenom, duž američko-meksičke granice podići zid kako bi spriječio ilegalni ulazak imigranata.

Lombardi je kazao da Papa misli kako bi ljudi “trebali graditi mostove, a ne zidove” i dodao – “To je njegovo načelno stajalište koje se dosljedno i odvažno drži Evanđelja u pogledu pružanja dobrodošlice i solidarnosti”.

Komentiraj