SSSH za povlačenje radno-mirovinskih zakona iz hitne procedure

Predsjednik SSSH Mladen Novosel u utorak je, komentirajući Vladino prihvaćanje zahtjeva referendumske inicijative “67 je previše”, zatražio od premijera Andreja Plenkovića da povuče izmjenu šest radno-mirovinskih zakona iz hitne procedure. Uz napomenu kako to nije usuglašen stav svih sindikata, Novosel je poručio da još treba dogovoriti mnogo stvari za promjene tih zakona. Predložio je omogućavanje višemjesečne šire i kvalitetnije rasprave o njima, a Plenkovićevu najavu izmjene zakona ocijenio političkom igrom.

“Predugo vremena su nas na različite načine prevarili, a jednako tako svjesni smo da ovakve odluke ne bi bilo da pred nama nisu predsjednički i parlamentarni izbori, HDZ-ovi unutarstranački izbori i hrvatsko predsjedanje EU-om”, rekao je predsjednik NHS-a Krešimir Sever.

Dodao je akko će sindikati pozorno pratiti razvoj događaja i bit će spremni bude li se odugovlačilo s prihvaćanjem zahtjeva inicijative “67 je previše”, ili ako će se raditi suprotno od najavljenoga i očekivanoga.

“Htjeli smo pokazati našu solidarnost i potporu našim članicama u njihovoj borbi i referendumu vezanom za mirovinsku reformu, ali smo ovdje i da pokušamo usporediti hrvatski mirovinski sustav s ostalima u Europi”, kazao je predsjednik Europske konfederacije sindikata Luca Visentini.

Komentiraj