Srušio se pred suprugom i dvoje male djece: Muškarcu (51) pozlilo na brodu, preminuo je

U četvrtak u večernjim satima 51-godišnji muškarac preminuo je nakon što mu je pozlilo na brodu kod Drvenika Velog. MRCC Rijeka dobio je dojavu od slovenskog državljanina. O svemu su obavijestili Lučku kapetaniju Split i nadležnu Lučku ispostavu Milna, čiji su službenici odmah isplovili prema mjesti nasukanja.

Slovenac je rekao da je na nasukanoj brodici četveročlana obitelj. Pozlilo je ocu. U pomoć su mu priskočili nautičari u plovidbi tim područjem te su ga reanimirali.

Službenici MRCC-a Rijeka sve su javili Hitnoj pomoći Trogir, koja je na mjesto nasukavanja otišla gliserom. Reanimirali su muškarca na mjestu nesreće, ali i na spasilačkoj brodici LI Milna, kamo je pacijent prebačen u 19:10 radi hitnoga medicinskog transporta.

“Nažalost, u 19:33 službenici LI Milna obavijestili su MRCC Rijeka da su djelatnici HMP-a Trogir ustanovili smrt muškarca, o čemu je obaviještena Policijska uprava splitsko-dalmatinska, odakle je odobren transport tijela preminulog brodicom LI Milna prema Trogiru”, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i veza.

Preminuli muškarac ima hrvatsko i njemačko državljanstvo. Upravljao je brodicom dužine 7,4 metra, njemačke zastave, na kojoj je plovio sa suprugom i dvoje malodobne djece, a svi oni državljani su Republike Njemačke. Nitko drugi nije ozlijeđen prilikom nasukavanja, niti je brodica pretrpjela značajnija oštećenja.

Nakon proglašenja smrti, tijelo muškarca brodicom LI Milna prevezeno je u Trogir, kamo su prevezeni i članovi obitelji njihovom brodicom, koja je uzeta u tegalj.

Komentiraj