SAŠA ZINAJA / NACIONAL

SRPSKO TUŽILAŠTVO UHVAĆENO U LAŽI: Nismo dobili pismo o ministru Jakovini

[quote_box_center]

  • Srpske Naše novine opremile su članak nimalo ugodnim naslovom po ministra Tihomira Jakovinu
  • U naslovu se bez ustručavanja tvrdi da je Jakovina za vrijeme rata ubijao građane Siska

[/quote_box_center]

Afera s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom kojeg jedan od oštećenika i svjedoka u istrazi i sudskom postupku protiv Vladimira Milankovića, dugogodišnjeg sisačkog lokalnog policijskog moćnika, širi se medijskim prostorom i van granica Hrvatske. Srpski list Naše novine prenio je pismo u kojem se Jakovina optužuje za ratne zločine, te u tekstu dodaje kako se srpsko tužilaštvo pravda da pismo nije zaprimilo, bez obzira na poštansku otpremnicu s koje je jasno vidljivo da je pismo poslano.

Naše novine prenose i izjave glavnog urednika Nacionala, Berislava Jelinića, koji čvrsto stoji iza tvrdnji navedenih u pismu, a s tračkom ironije komentira ‘izgubljenu’ poštu.

Ako laže koza…

” Žao mi je što gospodin Jakovina nije našao vremena za „Nacional“ uobičajeno i objave tog teksta, iako je port parolu Vlade Nikoli Jeliću vrlo detaljno preneseno zašto ćemo s njim stupiti u kontakt. S velikim zanimanjem ću se susresti s gospodinom Jakovinom na sudu, jer je tekst na koji se poziva potpuno istinit. Ako su točne vaše tvrdnje da je on tekst proglasio lažnim, lako je moguće da će tužba zbog klevete biti obostrana”.

Na pitanje kako komentira to što je srpsko tužilaštvo negiralo primitak pisma, urednik Nacionala je rekao:

“Zaista je moguće da to tužilaštvo tvrdi da pismo nije ni primilo, iako je poslano. Pošti se zna dogoditi da neke pošiljke izgubi, a slično se ponekad zna dogoditi i primaocima”.

Sve o slučaju Jakovina, možete pročitati u tekstu Nacionala objavljenom prošli tjedan.

Komentiraj

Source:Zoran Rajković