Srpsko narodno vijeće: Badnji dan obilježit ćemo u Petrinji

Iz Srpskog narodnog vijeća u utorak su zahvalili svima koji pomažu stanovnicima Sisačko-moslavačke županije nastradalima u potresu te najavili da će Badnji dan po julijanskom kalendaru obilježiti u Petrinji.

“Srpsko narodno vijeće (SNV) svaki početak nove godine počinje tradicionalnim obilježavanjem Božića po julijanskom kalendaru. Kako smo ove godine sva naša sredstva i pažnju usmjerili prema potresom stradalom područje Banije, obilježavanje Hristova rođenja organiziramo s našim prijateljima iz Gornjokarlovačke eparhije SPC-a, i to sutra, u srijedu, 6. siječnja 2021. na lokaciji kod pravoslavne crkve u Petrinji (na groblju) s početkom u 12,30 sati”, izvijestili su iz SNV-a.

Potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević rekao je Hini kako se nada da će prisustvovati tom događaju, a dolazak je potvrdio i zastupnik SDSS-a u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac.

Iz SNV-a su priopćili da su pokrenuli i akciju “Banija je naša kuća”, kojom nastoje pomoći svim selima Gline, Petrinje, Kostajnice, Dvora. U tome im pomažu i kolege iz mreže lokalnih vijeća SNV-a, te volonterke i volonteri na terenu.

U ime Gornjokarlovačke eparhije SPC-a i SNV-a zahvalili su svima koji i u ovim trenucima neumorno rade na stradalom području Banije kako bi svi unesrećeni dobili pomoć i smještaj dostojan čovjeka.

Komentiraj