foto HINA /Zvonimir KUHTIĆ zk

SRPSKA MINISTRICA ‘Pratimo situaciju u Agrokoru, ako bude potrebno, reagirat ćemo’

Stručni tim vlade Srbije napravit će sve što je u njihovoj moći da se na tvrtke koje su u Srbiji dio Agrokora ne odraze negativni trendovi hrvatskih kompanija, kazala je to ministrica pravosuđa Srbije Nela Kuburović, prenosi N1.

Kuburović je tijekom posjete Osnovnom sudu u Prijepolju rekla novinarima da je za sada najvažnije da se, zahvaljujući odlukama Privrednog suda u Beogradu, Lex Agrokor kojim je hrvatska vlada uvela prisilnu upravu u tu kompaniju ne odnosi na kompanije koje posluju u Srbiji.

“Tako kompanije iz Srbije koje su u sastavu Agrokora imaju povoljniju situaciju nego one, recimo, iz Slovenije, gdje je sud potpuno suprotno postupio u odnosu na odluke naših sudova”, kazala je Kuburović.

Kuburović je ocijenila da je najvažniji zadatak tima vlade Srbije reagirati pravovremeno kako bi se otklonile sve negativne posljedice onoga što je nastalo u Agrokoru.

Vladin tim koji prati stanje u tvrtkama koje su u sastavu Agrokora na čelu s premijerkom Srbije Anom Brnabić čine i ministri gospodarstva, financija, trgovine, poljoprivrede i pravosuđa, kao i guvernerka Narodne banke i predsjednik Privredne komore Srbije.

Komentiraj