Srnec neopravomoćno osuđena na 15 godina zatvora, sud utvrdio da je ubila sestru

Na Županijskom sudu u Varaždinu u utorak je izrečena nepravomoćna presuda Smiljani Srnec, optuženoj da je ubila sestru Jasminu Dominić, čije je tijelo pronađeno u škrinji u međimurskom Palovcu.

Srnec je kriva za ubojstvo sestre. Optužena je da je sestru udarila najmanje pet puta i nanijela joj mnoge prijelome i razderotine zbog čega je Jasmina Dominić na mjestu umrla. Srnec je dobila 15 godina zatvora.

Srnec je zaplakala, a sudac obrazložio da je izrečena najveća kazna. Sud je utvrdio da je Srnec počinila ubojstvo.

Određena joj je maksimalna zatvorska kazna, a u nju joj se uračunava vrijeme provedeno u zatvoru. Mora platiti i 22.000 kuna sudskih troškova.

Sudac je iznio kronologiju istrage od pronalaska tijela početkom prošle godine.

“Od udaraca su nastale opsežne ozljede glave i mozga. Od prvog udarca je Jasmina Dominić vjerojatno ostala bez svijesti”, rekao je sudac te dodao kako je smrt nastupila ubrzo nakon nanošenja ozljeda te da nikakva medicinska pomoć ne bi spriječila smrt.

Sud je utvrdio kako je Jasmina Dominić posljednji put viđena u srpnju ili kolovozu 2000. te da je usmrćena u ljeto 2000. godine što potvrđuju i oznake na smrznutom voću i povrću u škrinji.

Sudac je kazao kako je leš u škrinji stajao 19 godina te da je doktor koji je vještačio u ovom predmetu ustvrdio da je žrtva skinuta i omotana crnim vrećama.

Komentiraj