Srića: “Na zagrebačkom prosvjedu odaslane opasne poruke”

Pulmolog Saša Srića na Facebooku se oglasio o današnjem zagrebačkom prosvjedu protiv korona mjera.

Naglašava kako su na prosvjedu odaslane opasne poruke kako maske ne djeluju i da će se roditeljima koji odbijaju cijepiti djecu, ona oduzimati. Uz to podsjeća kako se prosvjed održao bez pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

 

“I kada čovjek pomisli da su se pojedini naši sugrađani i sugrađanke osvjestili prepoznajući sve alarmantniju i nastavi li se istim trendom i situaciju u kojoj bi vrlo lako mogao kolabirati zdravstveni sustav koji je već sad na aparatima opet danas nedopustivi i iracionalan prosvjedni skup koji je krenuo iz Zagorja a sada se eto intenzivirao na Trgu bana Jelačića kršeći dozvoljen broj okupljanja.

I opet negatori i teoretičari zavjere koji smatraju da je korona izmišljena i da su prizori iz bolnica pretpostavljam fotomontaže sada već ozbiljno ugrožava zdravlje i živote svih onih koji se drže propisanih mjera.Da slažem se da su mjere neadekvatne ali u smislu da su preblage i da nisu urodile plodom.I da potencijalni policijski satovi i lockdowni će se ovakvim.pristupom teško izbjeći.

Broj zaraženih se povećava kao i onih na respiratorima a biljžimo i rekorde umrlih kao i prenatrpanost bolnica a osobito KB Dubrave kao trenutno Covid bolnice što mogu posvjedočiti vlastitim primjerom.Po 70 pacijenata i više Covid oboljelih na kisiku na 2 liječnika i nekoliko sestara. Radimo u preteškim uvjetima a vi se ismijavate sa svima nama.

Ovo je sve samo ne legalan prosvjed.Ovo bih nazvao gomilom primitivaca koji nameću svoj iracionalan stav koji ugrožava druge.

Takve i slične akcije treba zabraniti jer eto za par dana povećanje brojke i tako unedogled.

OSTANIMO I POSTANIMO ODGOVORNI!!!”, stoji u objavi Sriće.

 

Komentiraj