Srića: “Broj umrlih je u porastu, jučer je bio dan s najviše umrlih u protekla tri mjeseca”

U Covid bolnici, KB Dubrava, tijekom prošle noći umro je 21 pacijent, a epidemiološku situaciju komentirao je pulmolog iz KB Dubrava Saša Srića.

“Broj umrlih je u porastu, kao što vidite, u cijeloj Hrvatskoj. Jučer je bio dan s najviše umrlih u protekla tri mjeseca”, konstatirao je za RTL.hr Srića.

Očekivani razvoj događaja 

“Priljev bolesnika je velik, pa, nažalost, ono što se događalo s onom brojkom od prije tri tjedna, kad je bilo najviše novozaraženih (u jednom danu) ,sada je došlo na naplatu po broju hospitaliziranih, a isto tako i po broju umrlih pacijenata.”

Rekao je da već više od jedne godine upozorava javnost na činjenicu da širenje koronavirusa ubrzo dovodi i do rasta broja umrlih.

Opisao je kakvo je trenutno stanje u KB Dubrava:

“Kapaciteti se poprilično pune, definitivno se pune odjeli intenzivne i polutintenzivne u kojoj sam ja. To su tzv. high flow odjeli, odjeli za visoke protoke kisika.”

Rekao je da su kapaciteti bolnice pri vrhu:

“Zahvaljujući isključivo požrtvovnosti i trudu osoblja, zajedno s ravnateljem i cijelim timom uspijevamo sve izrješavati. Ali, iskreno, stanje je vrlo, vrlo teško. Zdravstveni sustav se opterećuje iz dana u dan.”

Komentiraj