HINA/ Daniel KASAP

“Sretan sam i ponosan na svako svoje putovanje”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijdu je komentirao svoja putovanja u Rim, zbog čega je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pokrenulo postupak.

“Sva Bandićeva putovanja su na web-stranicama Grada Zagreba. Ako želite, možete to potražiti. Gdje god sam išao, zvao sam i vas. Kad budem prvi put išao u Rim, Beč, zvat ću vas da idete sa mnom. Ali vi ne idete jer vam je to preskupo… Postoje putni nalozi i sigurno neću tražiti od vas kad budem putovao, nego ću sam odlučiti. Sretan sam i ponosan na svako svoje putovanje. Više puta sam išao u Beč nego u Rim. Bandić nije žmigavac”, rekao je Bandić novinarima i dodao da radi samo u korist građana.

“Putovao sam na poziv gradonačelnika i Hrvata koji žive u gradovima-prijateljima, i bit će tako i ubuduće”, kazao je. Bandić je dodao da su na dobrom tragu ‘iz koje je kuhinje izašao spin o njegovim putovanjima’. “To je sramotno, žalosno. Svi sve znaju, a sad su problem Bandićeva putovanja. Kaj god…”, poručio je.

Gradonačelnik je burno reagirao na pitanje o uređenju Meštrovićevog paviljona na Trgu žrtava fašizma. “Zašto se bavite poluinformacijama i nastojite uzbuditi javnost? Sve što je Ministarstvo kulture tražilo, Grad je ispunio do zadnjeg papira. Vi to sve znate, ali imate zadaću da radite problem gdje ga ne treba. Meni je to izuzetno ozbiljno! Zašto vi mene mrzite, čemu to?! Zašto ne guramo kola naprijed da bolje živimo svi skupa?”, zaključio je gradonačelnik.

Komentiraj