Srednja škola Petrinja počela je s online nastavom

Srednja škola Petrinja počela je s online nastavom u ponedjeljak u svim programima, iako je imala mogućnost da početak prolongira za tjedan dana.

Sjedište s administracijom škole preseljeno je iz stradale zgrade u samom središtu izgrađene 1871. u neorenesansnom stilu u privatnu kuću u ulici Otona Kučere s oko 200 kvadrata, koju je privatni vlasnik ustupio na korištenja do rješenja prostornog problema.

Nastava je krenula u 8 sati za sva 22 razreda, vodi je 42 od 51 zaposlenog nastavnika, a pohađa je 291 od 294 učenika, kazao je za Hinu ravnatelj Milan Orlić.

Svi su kod kuće, ovdje je uprava i administracija, i ovdje pružamo sve usluge, ovdje su stručne službe i služba psihološke pomoći, govorio je Orlić dok su istodobno suradnici pitali za pojedina rješenja i zvonili telefoni.

Stanje „nacije“ je zadovoljavajuće, kazao je šaleći se na pitanje novinara kakvog su zdravstvenog stanja nastavnici u učenici. Stanje s covidom je dobro, a zbog potresa su ljudi psihološki pod pritiskom, kazao je i dodao da dvoje nastavnika koristi pet dana dopusta koje je odobrila Vlada i oni imaju zamjenu, kazao je Orlić.

Oko 14 sati ćemo imati točne podatke o broju učenika koji su danas bili na nastavi, dodao je.

Sva se nastava za sada izvodi online, a za učenike koji trebaju praktičnu nastavu traži se rješenje u dogovoru s osnivačem, Sisačko-moslavačkom županijom.

Sva oprema škole je izvučena iz oštećene zgrade i spremljena na posebno mjesto, a plan je uprave da obnovi zgradu koja zadovoljava statičke kriterije u krugu tvornice Gavrilović. Obnova te zgrade mogla bi početi za mjesec dana, a završetak se planira u svibnju.

Svi žele pomoći, i naši bivši učenici i drugi, na čemu im zahvaljujemo, zaključuje ravnatelj Milan Orlić.

Komentiraj