Srećko Marušić razriješen dužnosti ravnatelja KB Dubrava

Predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić u srijedu je novinarima rekao da je ravnatelj te bolnice Srećko Marušić razriješen dužnosti.

Za vršitelja dužnosti do izbora novog ravnatelja imenovan je Ivica Lukšić, dosadašnji koordinator liječenja oboljelih od covida-19 u toj bolnici. Podsjetimo, u novom broju Nacional je pisao o tome da ministar zdravstva Vili Beroš na čelu bolnice želi maksilofacijalnog kirurga Ivicu Lukšića, iako ga neki kolege prozivaju za nesposobnost.

EKSKLUZIVNO: Beroš želi Plenkovićeva pulena na čelu KB-a Dubrava

“Pomoćnik za kvalitetu dužan je organizirati rad bolnice, ravnatelj signalizira tamo gdje treba signalizirati. Ja sam predsjednik Uprvanog vijeća, a neke stvari saznajem iz medija”, rekao je Bašić i dodao da bolnica ne funkcionira kako bi trebala.

“Zaključili smo da postoje propusti koji mogu naškoditi radu bolnice. Učinjeni su propusti u radu”, istaknuo je. Ističe da politikanstvu i osobnim interesima u bolnici više nema mjesta.

“Sve treba biti usmjereno na liječenje zaposlenika. Bolnica nije mjesto za politikanstvo i osobne interese, za to u ovoj bolnici više nema mjesta”, rekao je.

Bašić tvrdi da su mjere jako dobro definirane, ali se dio kućanstava ne shvaća ozbiljnost situacije i ne pridržava se zadanih mjera. “Ako se budemo ponašali kao što se sad ponašamo, nećemo imati gdje primiti sve bolesnike. Ako će sve bolnice postati covid bolnice, gdje ćemo liječiti ostale bolesti”, pita se Bašić i još jednom napominje da imamo dobre mjere i pooštrenje neće pomoći.

Podsjetimo, prošlog tjedna smijenjeno je Upravno vijeće u toj bolnici, zbog utvrđenih propusta. Novi predsjednik Upravnog vijeća je Silvio Bašić, pročelnik Zavoda za neurologiju, koji je prije mjesec dana imenovan i državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva.

Marušić se pismom obratio djelatnicima

Marušić se poslijepodne pismom obratio djelatnicima bolnice.

U pismu Marušić navodi da ga je Upravno vijeće KB Dubrava smijenilo te poziva djelatnike da budu uz novog ravnatelja, kao što su bili uz njega.

“Tjedni i mjeseci koji su pred nama donijet će brojne kušnje, posumnjat ćemo i jedni u druge i sami u sebe. Zajedništvo je ono na čemu moramo ustrajati”, navodi Marušić te ističe da je su se ljudi od početka epidemije međusobno “počeli udaljavati, distancirati tjelesno, emocionalno i duhovno”. Podsjeća da je više puta rekao “da veličinu neke bolnice i njenih zaposlenika određuje veličina zadatka koji je prednjih stavljen”. Kaže da “prelaze onaj prag iznad kojega se o nekome priča tiho, dubokim glasom i s puno poštovanja”.

Komentiraj