SREĆA JE U JEDNOSTAVNOSTI Donosimo nekoliko načina kako život učiniti manje kompliciranim

Autor:

Pixabay

Svi mi želimo jednostavniji život, no ne znamo kako ga takvim napraviti bez radikalnih rezova. Jednostavniji život za svakoga znači nešto drugo, no manje briga i više slobodnog vremena odlike su jednostavnijeg života u svakom njegovom obliku. 

U nastavku vam donosimo nekoliko koraka koji će vam pomoći učiniti život jednostavnijim, a time i sretnijim.
Rješenje je u poduzimanju malih, ali djelotvornih koraka.

Riješite se dugova

Sređene financije itekako pridonose kvaliteti života. One znače jednu veliku brigu manje. Umjesto da i dalje “metete pod tepih” financijske probleme i zadužujete se, sjednite za stol, pronađite dodatni izvor prihoda, analizirajte na što trošite novac i napravite plan otplate dugova.

“Iskopčajte” se

Prosječna odrasla osoba dnevno provede oko pet sati na društvenim mrežama. Previše. To bi se vrijeme moglo puno korisnije provesti. Vratimo li se na prethodni korak, u tih bi se pet sati dalo zaraditi od dodatnog posla ili ga provesti s prijateljima, obitelji ili sami sa sobom. Najmanje vremena imamo za sebe. Predah od društvenih mreža stvorit će prostor za više pozitivnih misli, a one će učiniti vaš život puno jednostavnijim.

Pospremite nered

Želite li razbistriti misli i napraviti “reda u glavi”, prvo stvorite red u prostoru u kojem živite. Očistite i presložite ormare, kuhinjske police, riješite se suvišnih stvari, neka vaš prostor prodiše. Život će odmah postati jasniji i jednostavniji.

Pospremljen dom u kojem nema suvišnih stvari štedi puno vremena za čišćenje. Nevjerojatno, kako jedna tako obična aktivnost poput pospremanja, može pojednostaviti život.

Slušajte sebe

Naučite konačno poslušati sebe. Vi najbolje znate što je dobro za vas, koji vam ljudi odgovaraju, a koji vam nikako ne pašu. Znate što želite, a što ne želite. Možda mislite da ne znate, ali činjenica je da se dosad još  niste čuli i poslušali sami sebe. Kad ovladate ovim umijećem, sve će sjesti na svoje mjesto i život će postati jednostavniji.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.