Srebrnjak raspisao javni natječaj za izgradnju Dječjeg centra za translacijsku medicinu

Dječja bolnica Srebrnjak u utorak je objavila otvoreni postupak javne nabave za izradu izvedbenog projekta i izvođenje radova izgradnje nove zgrade Dječjeg centra za translacijsku medicinu (CCTM). Ovime je trenutno najveći regionalni infrastrukturni projekt iz područja znanosti i zdravstva ušao u iduću fazu provedbe, a ukupna procijenjena vrijednost navedene nabave u neto iznosu je 164.536.039,37 kuna. Cjelokupan iznos navedene faze projekta će biti financiran iz EU fondova, izvijestili su u utorak iz Srebrnjaka.

Dovršetkom projekta te izgradnjom i opremanjem nove zgrade koja će biti funkcionalno povezana s postojećom zgradom Dječje bolnice Srebrnjak omogućit će se provođenje organizacijske reforme Dječje bolnice Srebrnjak iz pedijatrijske bolnice u klinički istraživački centar i polikliniku specijaliziranu za dječje bolesti, što će omogućiti jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije (IRI) te suradnju znanosti i industrije na interdisciplinarnim istraživanjima.

“Sukladno propisanom postupku rok izvršenja ugovora o javnim radovima i uslugama izrade izvedbenih projekata je 22 mjeseca, s očekivanim početkom u ožujku 2021. te završetkom u siječnju 2023. godine. Kriterij odabira ponude u ovom postupku javne nabave je ekonomski najpovoljnija ponuda na temelju cijene i kvalitete koju određuju iskustvo stručnjaka te jamstveni rok”, navodi se u priopćenju.

“Pokretanje nove faze projekta dokaz je kako ulažemo maksimalne napore u osiguravanju što brže i kvalitetnije realizacije projekta te kako smo svim snagama stali iza projekta koji ima nemjerljiv značaj za hrvatsku znanost, ali i zdravstveni sustav”, kazao je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. sc. Ivo Dumić – Čule.

Imenovan novi Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu

U utorak je imenovan i Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu. Sedmeročlani Upravni odbor imenovan je u svrhu ostvarivanja funkcionalnog modela implementacije projektnih aktivnosti, a sastavljen je od eminentnih hrvatskih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u području zdravstva i znanosti i međunarodnom prepoznatljivošću.

U Upravni odbor ovog strateškog projekta na prijedlog ravnatelja, uz potvrdu Upravnog vijeća imenovani su: akademik Miroslav Samaržija, akademik Slobodan Vukičević, prof. dr. sc. Boris Brkljačić, prof. dr. sc. Mladen Merćep, prof. dr. sc. Stjepan Orešković, prof. dr. sc. Jurica Vuković i doc. dr. sc. Marinko Rade.

“Novi članovi Upravnog odbora su na moj prijedlog potvrđeni od strane Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, a vjerujem da upravo njihova imena, titule, ali prije svega praktično znanje te iskustvo najbolje govore o ozbiljnosti ovog tijela, kao i odgovornosti ljudi koji vode cjelokupan projekt. Ovako snažna imena dodatna su garancija kvalitetne i stručne provedbe svih nadolazećih faza projekta izgradnje Dječjeg centra za translacijsku medicinu prema najvišim standardima”, zaključio je Dumić-Čule.

Komentiraj