FaH

SREBRENICA: Duraković: “Vučića napala fukara koja ne poštuje ni Srebrenicu ni žrtve”

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković oštro je u subotu osudio napad na predsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića rekavši da je to bio napad na žrtve zločina i da je počinitelj fukara koja ne poštuje ni Srebrenicu ni žrtve.

“To je napad na naše sveto mjesto, napad na 136 žrtava i na sve one koji ovdje leže, a ne napad na premijera Vučića koji je ovdje došao odati počast našim žrtvama i promatrati kako se žrtve pokapaju”, kazao je Duraković za javni servis BHT 1.

Srbijanski premijer napadnut je najprije verbalno kada je nakon komemoracije ulazio u kompleks spomen mezarja da bi se poklonio pred spomenikom žrtvama i na njega položio cvijet.

Iz mase su mu najprije počeli dobacivati “Napolje Vučić” da bi potom u njegovu smjeru bacali i kamenje te boce s vodom.

Pratnja srbijanskog premijera i mjesna policija Vučića su izveli k vozilima naguravajući se pritom s masom iz koje su nastavile stizati salve uvreda i prijetnje zbog čega je izgrednike na red morao pozvati i poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović.

Duraković nije krio ogorčenje zbog izgreda ustvrdivši da su za to krivi oni koji sa Srebrenicom i žrtvama nemaju nikakve veze.

“Čovjek (Vučić) je pokazao emociju, vidjeli smo to kada se sreo s majkama Srebrenice, a onda se dogodi da netko tko uopće nije iz Srebrenice i tko nije nikog pokapao, neka ljudska fukara dođe ovdje baciti mrlju na ovo sveto mjesto”, kazao je Duraković.

Vučiću i vladi Srbije u ime organizatora ponudio je ispriku te ih je pozvao da prihvate činjenicu da su izgred izazvale osobe koje ni na koji način ne mogu predstavljati Srebrenicu i ljude koji u njoj žive.

“Ako to ne bude tako shvaćeno onda doista nismo spremni za pomirenje”, kazao je rezignirano Duraković.

Komentiraj