Srbijansko tužiteljstvo koordinira potragu za Matejem Perišem

Više javno tužiteljstvo u Beogradu u suradnji s policijom aktivno sudjeluje i usmjerava potragu za Splićaninom Matejem Perišom koji je nestao u Beogradu noći između 30. i 31. prosinca, objavili su beogradski mediji u srijedu pozivajući se na izvore u tom tužiteljstvu.

Izdane su zapovijedi za uzimanje snimki sigurnosnih kamera i vještačenje DNK profila s mjesta gdje je Splićanin bio viđen posljednji put, navodi portal Večernjih novosti tvrdnje izvora.

U Tužiteljstvu su najavili da će “poduzeti i druge neophodne radnje u cilju rasvjetljavanja nestanka” Splićanina koji je u Beograd s prijateljima došao na doček Nove godine.

Pet dana nakon nestanka Mateja Periša (27) “još se sklapaju kockice šta se dešavalo” nekoliko sati nakon što je izišao iz noćnog kluba “Gotik” u Beton hali, jednom od stjecišta noćnog života u srbijanskoj prijestolnici, gdje je bio s prijateljima noću između 30. i 31. prosinca.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije učinit će sve da pronađe nestalog Splićanina Mateju Periša, poručio je u srijedu ministar Aleksandar Vulin. Dodao je da postoje određena saznanja o nestanku mladića, ali da će konačan ishod prva saznati njegova obitelj.

Znamo da je bio u klubu, s prijateljima, znamo gdje su iznajmili stan, ali “nestanak je kasno prijavljen”, rekao je Vulin za TV Pink i naglasio da je “isključena mogućnost” bilo kakvog nasilja ili sukoba.

U slučaju nestanka mladog Splićanina stručnjaci upozoravaju da beogradski tabloidi i pojedini mediji u Hrvatskoj, vode “vlastitu istragu, prepunu nagađanja i pretpostavki” koje zbunjuju javnost, otežavajući i policiji i obitelji, unatoč molbi Matejeva oca Nenada Periša da su jedino mjerodavne obavijesti srbijanske policije.

“Apsolutno vjerujem policiji Srbije koja vrlo temeljito, profesionalno i stručno vodi potragu”, rekao je Hini u nedjelju po dolasku u Beograd Nenad Periš.

Nenad Periš: “Ako Mateja itko bude našao, naći će ga policija Srbije”

On nije želio govoriti o komentarima koji su se u povodu nestanka njegova sina pojavili u medijima i na društvenim mrežama u Hrvatskoj i Srbiji.

“Svatko ima svoj obraz i svoju dušu. Ne interesiraju me ti komentari niti ih želim komentirati”, rekao je Hini Periš.

Komentiraj