Srbijanska vlada šalje u Sarajevo timove za gospodarsku suradnju

Srbijanska vlada odlučila je u četvrtak poslati u Sarajevo timove koji će razgovarati o četiri sektora – infrastrukturi, energetici, turizmu i vojnoj industriji, izjavio je u četvrtak srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Cilj vladine odluke je usuglasiti prve konkretne korake suradnje u tim područjima koja su jučer bila jedna od tema razgovora članova Predsjedništva BiH i srbijanskog premijera, objasnio je Vučić novinarima.

Premda su jučer političke poruke četvorice sugovornika bile u prvom planu, razgovaralo se i o zajedničkim elektroenergetskim projektima, mogućnostima kako što bolje prodati inozemnim gostima turističku ponudu regije te unaprijediti gospodarsku suradnju, od infrastrukture i vojne industrije do “sveukupnog gospodarskog napretka”.

 

  • Vučić je danas novinarima, nakon potpisivanja memoranduma srbijanske vlade i tvrtke General Electric, kazao kako bolja gospodarska suradnja omogućava da i politika ide bar “nešto lakše od ruke”.

 

Srbijanski premijer najavio je da Srbiji u kolovozu predstoje razgovori s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), nakon kojeg očekuje da će biti moguće povećanje mirovina i plaća u javnom sektoru, koje su smanjene prošle godine u paketu mjera fiskalne konsolidacije.

Srbijanski premijer je ocijenio da se na provedbi gospodarskih reformi “odlično radi” i rekao kako povećanje plaća i mirovina može biti i značajno više, ali da će se “raditi polako” kako se “ne bi oštetile javne financije”.

Komentiraj