Zagreb, 29.07.2018 - Arhivska fotografija od 15.11.2013. godine prikazuje Olivera Dragojeviæa tijekom koncerta u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Otišao je èovjek koji nam je osvajao srca svojim Galebom, Malinkonijom, Skalinadom..., u nedjelju je umro Oliver Dragojeviæ (71). Velikan hrvatske popularne glazbe umro je u splitskoj bolnici, izgubio je bitku od teške bolesti, s kojom se proteklu godinu dana nosio u tišini, strpljivo. Životnu bitku Oliver je izgubio u nedjelju u 5 sati na Odjelu onkologije KBC Split, potvrðeno je Hini iz kruga obitelji. Dragojeviæ se borio s teškom bolešæu, imao je tumor na pluæima, posljednjih je dana bio jako loše, te je jutros preminuo. foto HINA/ Denis CERIÆ /dc

Odlazak Olivera Dragojevića potaknuo je u nedjelju u Srbiji brojne štovatelje njegove glazbe i prijatelje da se dirljivim komentarima oproste od ovog velikana glazbene scene.

U emotivnim porukama navode se naslovi i stihovi Oliverovih pjesama i hitova.

“Zbogom divni Olivere, koje god da si vjere i nacije”, napisao je na Twitteru glumac Nikola Kojo.

Pjevač Vlado Georgijev na svom je Twitteru objavio: “Pretužno je što si otišao! “Valja vrime niz skaline/vonj mižerne i morbine…”, a sinoć smo pjevali: “Novi život se rađa i sretne pjesme mi naviru zvuci…” Ostaj zbogom prijatelju”.

“Tuga u beskraju…”; “Odlazak legende…”; “Otišao morski vuk: Slava mu nije udarila u glavu, živio za pjesme” – samo su neki od naslova na portalima i internetskim stranicama beogradskih medija koji su, niti 24 sata od pobjede vaterpolista na Europskom prvenstvu, dan jutros započeli prijelomnom vijesti o smrti Olivera Dragojevića.

Mediji navode da je otišao glazbenik čiji su note voljele i slušale generacije, a neki njegovi hitovi postali su “bezvremenski na prostorima bivše Jugoslavije”.

Komentiraj