EPA/Djordje Savic

Srbija zabrinuta zbog događaja u Makedoniji

Srbijanski premijer i izabrani predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u petak da događaji i sukobi u Skoplju više nisu samo makedonski problem “već problem svih koji ovdje žive”, apelirajući na građane te zemlje da sve rješavaju mirnim putem.

“Veoma sam zabrinut zbog svih događaja u Makedoniji i moja je jedina poruka, a mislim da ljudi u Makedoniji to znaju, zamoliti ih da sve probleme i nesuglasice rješavaju na miran način jer je to u njihovom najboljem interesu, a sve druge stvari mogu se rješavaju za pregovaračkim stolom, u mirnoj atmosferi”, istaknuo je Vučić za agenciju Tanjug.

On je u povodu nemira u Makedoniji za petak popodne zakazao sjednicu Ureda za koordiniranje službi sigurnosti.

O situaciji u Makedoniji Vučić je u četvrtak navečer razgovarao s visokim dužnosnicima u regiji i u tim je razgovorima zaključeno da je smirivanje situacije jedino moguće rješenje.

Vučić je kontaktirao, prenosi TV Pink, s čelnikom VMRO-DPMNE Nikolom Gruveskim, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i predsjedavajućim albanskog parlamenta Ilirom Metom.

Više od sto osoba ozlijeđeno je u četvrtak u Skopju u sukobima koji su uslijedili nakon upada u parlament bijesnih prosvjednika nezadovoljnih izborom novog predsjednika parlamenta Albanca Talata Xhaferija. Prema tvrdnjama policije, stanje se u petak normaliziralo.

Komentiraj