SRBIJA: Uzastopni rast oboljelih, danas ponovno 96 novih slučajeva

U Srbiji već nekoliko dana, uz razmjerno veliki broj testiranja, ne pada broj novootkrivenih zaraza koronavirusom, a prema podacima Ministarstva zdravlja, za posljednja 24 sata registrirano je još 96 slučajeva covida 19, dok je preminula još jedna osoba.

Među 5.438 testiranih od nedjelje popodne 96 ih je bilo pozitivno, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo zdravlja.

Od početka epidemije registrirano je ukupno 12.990 oboljelih, te 262 smrtna slučaja.

U Srbiji je trenutno 731 aktivan slučaj infekcije koronavirusom, a 19 oboljelih je na respiratoru.

Prema izvješćima beogradskih medija, koronavirusom zaražena su i petorica nogometaša Crvene zvezde, te jedan dužnosnik Nogometnog saveza Srbije (FSS).

Stručnjaci Kriznog stožera, koji su tijekom izborne kampanje pozivali na poštivanje mjera i sugerirali osobnu i pojedinačnu odgovornost, sada su suglasni da je “prijetnja ozbiljna”, zbog čega nagovještavaju pooštravanje mjera kako bi se spriječilo dalje razbuktavanje zaraze.

Epidemiolog Predrag Kon je upozorio da je epidemiološka ssituacija Covid 19 u Beogradu ponovno je prijeteća”.

On je ocijenio da će “nekih zabrana najvjerojatnije biti, npr. zabrana posjeta bolnicama”, uz “obvezu nošenja maski u javnom prijevozu ili u trgovinama”.

“Događaji sugeriraju da će se mjere morati pojačati”, dodao je njegov kolega iz Kriznog stožera Srđan Janković.

Srbija je u povodu pandemije koronavirusa 15. ožujka proglasila izvanredno stanje, a ukinula ga 7. svibnja, primjenjujući za to vrijeme vrlo stroge mjere i zabrane, uključujući i opći policijski sat.

Komentiraj