Srbijanska policija uhitila je 16 carinika i odgovornu osobu u jednom poduzeću zbog sumnje da su zlouporabama oštetili proračun Srbije za više od 11,5 milijuna eura, priopćrno je u ponedjeljak u Beogradu.

Istraga je otvorena pod sumnjom da su carinici gotovo godinu dana raznu robu, a uglavnom cigarete iz inozemstva, fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih veleposlanstava i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Privedeni su osumnjičeni da su uz nekompletnu, neispravnu i falsificiranu dokumentaciju omogućili poduzećima neplaćanje carine, poreza, pristojba na luksuz i drugih dadžbina.

“Osim uhićenja osumnjičenih i njihovog procesuiranja, spriječeno je i dalje nanošenje štete proračunu Srbije i nastavak krađe više milijuna eura”, naveo je u pisanoj izjavi srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.