SRBIJA: Udvostručio se broj liječnika koji traže ostavku Kriznog stožera civilne zaštite

Udvostručio se broj liječnika u Srbiji koji zahtijevaju ostavku Kriznog stožera civilne zaštite Srbije, prenosi N1, usprkos tome što su članovi tog tijela odbacili zahtjev za ostavkom, izražavajući sumnju u stručnost potpisnika apela “Ujedinjeni protiv Covida”.

Jučer je više od tristo liječnika u Srbiji potpisalo otvoreno pismo vladi u kojemu zahtijevaju smjenu Kriznog stožera i formiranje novog. Do danas, broj potpisnika povećao se na više od sedamsto.

Liječnici u Srbiji zahtijevaju ostavku Kriznog stožera i tvrde da “zdravstvom vlada strah”

No glavni epidemiolog Kriznog štaba Predrag Kon drži da ti ljudi “nemaju dovoljno informacija”. “Obično kažem, odmah ustupam svoje mjesto, ali postavljen sam zaključkom Vlade, pa očekujem da me Vlada i razriješi”, izjavio je Kon.

Članica Kriznog stožera i zamjenica direktora zdravstvenog Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević jučer je izjavila “da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali da među potpisnicima nema kompetentnih kada su u pitanju zarazne bolesti, to jest ni epidemiologa, ni infektologa, ni imunologa”, prenio je N1.

“Nažalost ne vidim imena koja su kompetentna za zarazne bolesti. Više od polovine potpisnika rade u privatnim zdravstvenim ustanovama. Pozivamo sve kompetentne da nam se pridruže”, kazala je Kisić Tepavčević.

Ona tvrdi da Krizni stožer kontrolira situaciju. “U svakom trenutku svaka je odluka bila utemeljena na medicini i dokazima i indikatorima u tom trenutku. Mislim da smo radili najbolje što smo mogli”, kazala je.

Prema posljednjim službenim podacima, u Srbiji je od koronavirusa umrla ukupno 491 osoba. Na respiratorima ih je trenutno 198 osoba, a izvanredna situacija proglašena je u trideset općina i gradova.

Komentiraj