SRBIJA Predsjednik Tomislav Nikolić raspisao prijevremene parlamentarne izbore za 24. travanj

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić raspisao je u petak izvanredne parlamentarne izbore za 24. travanj. Nikolić je točno u podne potpisao Ukaz i raspuštanju Skupštine Srbije i Odluku o raspisivanju izbora, javlja Blic.

“Došlo je vrijeme za ispitivanje podrške, jer su reforme ozbiljne i teške. Građani se moraju izjasniti – podržavaju li reforme ili postoji neka bolja ideja i možda neka druga osoba koja zaslužuje povjerenje građana”, rekao je u petak Nikolić, koji očekuje poštene, demokratske izbore, a takvo ponašanje očekuje i od medija.

“Ovo nije vrijeme za ljubimce i simpatizere, nego vrijeme izbora, kada i od medija zavisi kako će građani odlučivati”, dodao je. “Sada je sve u rukama građana Srbije, treba sve obaviti u zakonskom roku”, kazao je.

Nikolić je istaknuo kako bi volio da pobijedi Srpska napredna stranka, ali i dodao kako će moći surađivati sa svakom vladom. Ocijenio je da je Vlada u prethodnom mandatu napravila mnogo, pokrenula cijeli niz reformi. Istaknuo je kako se nada da će Srbija nastaviti s reformama i da neće odustati od tog puta.

Nikolić je raspisao izbore, nakon što je premijer Aleksandar Vučić u četvrtak uputio Prijedlog predsjedniku Srbije, prema Ustavu, da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše nove izbore.

Komentiraj