Davor Javorovic/PIXSELL

SRBIJA Najveća zapljena oružja od 2000. godine, deset uhićenih

Srbijanska policija u srijedu je zaplijenila najveću količinu oružja, streljiva i eksplozivnih naprava od 2000. godine, a uhićeno je deset članova organizirane kriminalne skupine s područja Apatina i Sombora, prenosi Blic.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je video uhićenja kriminalne skupine, na kojem se vidi kako policija uhićuje jednog osumnjičenog koji je pokušao pobjeći kroz rupu u zidu. Policija ga je izvukla iz rupe i uhitila ga.

Kriminalna skupina oružje je prodavala, distribuirala i koristila. Velika akcija realizirana je u suradnji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova i Tužiteljstva.

Policija je zaplijenila 9 kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma eksploziva TNT sa više desetaka električnih detonatora, 111 komada ručnih bombi, 12 ručnih protutenkovskih bombi, dva ručna raketna bacača ‘zolje’, 10 trobolonskih mina, 8 automatskih pušaka, dvije poluatomatske puške, oko 6 tisuća komada streljiva, i drugo.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je kako dosadašnja istraga u vezu ne dovodi današnju zapljenu oružja i oružje koje je pronađeno u Jajincimna i Novom Beogradu, u blizini obiteljske kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

Komentiraj