HINA / Milan OBRADOVIĆ / BETAPHOTO

‘Srbija mora čuvati svoje dostojanstvo i odgovoriti istom mjerom’

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić u srijedu je kazao kako najava recipročnih mjera prema Hrvatskoj zbog zabrane ulaska Aleksandru Vulinu u Hrvatsku, znači upravo da će Srbija ‘uzvratiti istom mjerom’, ali nije rekao na koga će se zabrana odnositi, piše RTS.

“Sutra će Vlada raspravljati o ovom pitanju, ne znam na koga će se zabrana odnositi”, rekao je Dačić. “Kada bismo mi postupali logikom Hrvatske, mali je broj svjetskih lidera koji bi mogli doći u Srbiju, obzirom na sve što su u posljednjih 20-30 godina govorili o nama. Ali, Srbija nije takva”, kazao je Dačić i dodao da Srbija mora čuvati svoje dostojanstvo i odgovoriti istom mjerom.

Na novinarsko pitanje kako će najavljena zabrana utjecati na odnose s Hrvatskom, Dačić je odgovorio protupitanjem: “A kako će odluka Hrvatske utjecati na te odnose?”. Dodao je kako Vulin uopće nije imao namjeru ićči u Hrvatsku.

“Mislim da bi bilo puno bolje da radimo na unaprijeđivanju naših odnosa, nego da na ovakav način kompliciramo ionako komplicirane odnose”, zaključio je Dačić.

Komentiraj