Srbija je od podneva ponovno u “lockdownu”

Zbog porasta broja novozaraženih covidom-19 od danas uveden novi djelomični lockdown u Srbiji.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr. Predrag Kon obratio se jučer javnosti i iznio nova pravila i radna vremena objekata za vikend.

“Dugotrajno zatvaranje teško da je opcija za Srbiju, ali je nemoguće ne reagirati na ovakvo povećanje virusa”, rekao je Kon.

Nove mjere na snazi

Prema odluci Kriznog stožera, od subote u 12 sati do ponedjeljka u 6 svi kafići, teretane, cvjećarnice, knjižare i šoping centri bit će zatvoreni. Radit će prehrambene trgovine, benzinske postaje, ljekarne i dostava hrane.

Tržnice i kazališta radit će do 21h. I dalje će se održati svi zakazani sportski događaji, utakmice i nastupi, ali bez prisustva publike.

Svi ugostiteljski objekti ostat će zatvoreni tijekom cijelog vikenda, osim kafića i restorana unutar hotela koji će smjeti posluživati samo goste s prijavljenim boravkom.

“Ova dva dana će imati neki efekt, ali on neće biti dovoljan”

Dr. Kon je rekao da je nova sjednica Kriznog stožera zakazana za utorak, kada će se razmotriti efekti koje su dale nove mjere.

“U ponedjeljak nemamo nikakve nove mjere. Mislim da će ova dva dana imati neki efekt, ali on neće biti dovoljan. Ovo je neka crvena linija koju smo mi prihvatili”, rekao je.

Kon već danima zagovara uvođenje novog lockdowna, rekavši da ni sedam dana neće biti dovoljno. Sličan stav imaju i njegove kolege iz Kriznog stožera.

“Mjere koje smo donijeli su iznuđene. Smatram da nisu dovoljne” rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Komentiraj