Srbić, Ude, Seligman, Korent, Zwicker i Zelčić u finalu

Hrvatska reprezentacija u sportskoj gimnastici imala je stopostotan kvalifikacijski dan na Svjetskom kupu u mađarskom Szombathelyju.

Šestero naših predstavnika izborilo je sedam finala – Tijana Korent na preskoku, Christina Zwicker na tlu i gredi, Tina Zelčić na gredi, Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama, te Tin Srbić na preči borit će se sljedeća dva dana za medalje u Mađarskoj.

Aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, bio je najbolji u kvalifikacijama i sa 14.300 izborio nedjeljno finale.
“Bilo je dobro. Išao sam malo slabiju vježbu, start 5.8, da se malo ufuramo u natjecanja, jer nisam natjecao godinu dana. Napravio sam jako dobro, očekivano, a u nedjelju u finalu idemo jaču vježbu, 6.2 i napasti zlato”, poručio je Tin Srbić.

Filip Ude sutrašnje finale konja s hvataljkama osigurao je sa drugom ocjenom kvalifikacija (14.650), a Robert Seligman sa trećom (14.450).
“Nakon duge stanka od 7 mjeseci nenastupanja, svi smo jedva čekali da počne sezona, barem neko natjecanje i evo, bilo je uspješno danas u kvalifikacijama. Napravio sam dobru vježbu, jednu trening vježbu, ništa posebno. Sutra samo da ponovim isto i ja ću biti zadovoljan”, rekao je Filip Ude.
“Iskreno, jako me bilo trema. Nisam natjecao od veljače pa sam bio poprilično nervozan. Prije vježbe sumnjao sam u pola elemenata i s obzirom da sam išao predzadnji i vidio ocjene drugih, razmišljao sam da li da izbacim ili ne element na jednoj hvataljci, ali onda je trener Mađarević rekao da ne kalkuliram, da sam dobro trenirao i da je to lagana vježba za mene. I odradio sam. Doduše, s nekih pogreškama, malim širenjima nogu, ali to sve mogu popraviti sutra. Sretan sam što smo i Filip i ja ušli u finale, da nismo bez veze ovdje došli. Sutra će se barem netko od nas, ako ne i obojica, domoći postolja”, izjavio je Seligman.

Uz Udea i Seligmana u subotnjem finalu nastupiti će i Tijana Korent i to nakon šestog mjesta (13,275) u kvalifikacijama preskoka. Dvostruko finale u nedjelju imati će Christina Zwicker koja je bila treća na gredi (12.550) i peta na tlu (12.000), a finale grede petim mjestom osigurala je i Tina Zelčić (11.750).

Svjetski kup u Szombathelyju prvi je međunarodni turnir u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije nakon čak 7 mjeseci.Hrvatska je do Szombathelyja imala ukupno 367 finala svjetskih kupova, a osvojeno je 134 medalje.

Komentiraj