Ostali sportovi
Decoration icon

Osijek

Srbić pobijedio u Osijeku

Autor:

Osijek, 25.5.2018. - Drugog dana kvalifikacija na Svjetskom gimnastièkom kupu u Osijeku  od hrvatskih predstavnika u finale su se plasirali Tin Srbiæ (na fotografiji) i Anton Kovaèeviæ, obojica na preèi. U petak u kvalifikacijama nastupile su i dvije mlade hrvatske gimnastièarke Christina Zwicker i Tina Zelèiæ, kojima je ovo bio prvi nastup na Svjetskom kupu u Osijeku. Nisu uspjele ostvariti plasman u finale. foto HINA/ Gimnastièko društvo Osijek - Žito/ ml

Aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom gimnastičkom kupu u dvorani Gradski vrt u Osijeku.

Srbić je, bodren ponovno ispunjenim tribinama, sjajnom izvedbom sa startom 6.1 uvjerljivo slavio na preči, s više od bodom ispred najbliže konkurencije. Hrvatski gimnastičar, koji je u Osijeku slavio i 2017. godine, dobio je ocjenom 14.700 dok je drugoplasirani Litvanac Robert Tvorogal dobio ocjenu 13.667. Treći je bio Švicarac Taha Serhani (13.633).

“Jako dobar nastup u finalu premda ozljeda nije iza mene. Odradio sam jednu od najboljih vježbi u finalima, premda sam htio raditi još jaču vježbu, ali ta ozljeda me je malo usporila. Prije samog natjecanja sam se naježio od publike. Osjećao sam pritisak na zagrijavanju, a kada sam čuo publiku sam doslovce letio. Imao sam osjećaj da mogu još jednu vježbu odraditi. Atmosfera je bila ponovno sjajna, još bolja nego li prošle godine. Svaka čast organizatorima ovo je najbolji Svjetski kup, svake godine pomiču granice, a ja iskreno ne znam može li biti još bolje”, izjavio je najbolji sportaš Hrvatske prošle godine.

U finalu na preči Hrvatska je imala još jednog predstavnika. Anton Kovačević zauzeo je peto mjesto s ocjenom 12.867. Anton Kovačević:
” Zadovoljan sam bio početkom vježbe, sve teže elemente sam napravio. Na žalost, dogodila mi se jedna pogreška, malo previše brzine sam imao u elementu Rybalko. Suci su to ocijenili kao pad, da nije tako to bi bila jako dobra ocjena. Veselim se sljedećem natjecanju, veselim se novim izazovima i sigurno se vraćam i sljedeće godine u Osijek”, kazao je Kovačević.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.